AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten EYT ve sözleşmeli personele kadro açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından gündemi değerlendirdi. Yaptığı basın açıklamasında Yunanistan ile yaşanan gerginlikten tahıl koridoruna, Dünya Kupası’ndan yeşil çevreye ve enerjiye kadar birçok konuda değerlendirme yapan Ömer Çelik’in EYT açıklaması:

Yasal düzenleme gerekiyor. Bugün hazırlanan teknik rapor Meclise gönderilecek, tatil sonrası gündeme alınacağını tahmin ediyorum.

Tahıl koridoru

Türkiye’nin aldığı inisiyatif barış için ne kadar kritik bir noktada olduğunu ortaya çıkardı. Güçlü diplomasi Türkiye’yi önemli bir konuma getirdi. Türkiye savaştan bile insani hassasiyet çıkardı. Avrupa ise bu konuda vizyon üretemedi.

Akdeniz ve Kıbrıs’taki son durum

Yunanistan’ın tavırları gerilimi daha da artırıyor. Yunanistan’ın ortaya koyduğu tablo barışa hizmet etmiyor.

Katar’da gerçekleşen Dünya Kupası

Müslüman ülkelere karşı uygulanan önyargıların siyasetten başlayarak toplumlara nasıl geçtiğini gösteriyor. Müslüman bir ülkede Dünya Kupası organizasyonu olunca provokasyonları gördük.

Ömer Çelik: İki konuda kaygı duyuyoruz

1 Azerbaycan-Ermenistan gerilimi: Son olarak Rusya, yapılacak üçlü toplantıya Ermenistan’ın katılmayı reddettiğini açıkladı.

2 Kosova-Sırbistan plaka gerilimi: İstifalar sonrası seçim söz konusu oldu. Kosova yetkililerine yapılan saldırıları kınıyoruz. Provokasyonlardan herkesin uzak durması gerektiğini söylüyoruz.

Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını değerlendiren Ömer Çelik, “Bir açığın kapatılmaya çalıştıkları açıkça görülüyor.” dedi

Yazar: Necdet Erginsoy