Alman kripto şirketi faaliyetlerini durdurma kararı aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alman kripto para platformu Nuri, bugün yapılan duyuruya göre Kasım ayının sonundan itibaren faaliyetlerine son verecek. Buna göre tüm müşterilerinin fonlarını, 18 Aralık tarihine kadar çekmeleri talep edildi. 

Nuri, zorlu piyasa koşullarına daha fazala dayanamamış ve Ağustos ayında iflas başvurusunda bulunmak zorunda kalmıştı. Bu süreçte platform, finansal durumunu iyileştirmek için risk sermayesi şirketlerinin kapısını çaldı, ancak olumlu bir yanıt alamadı. Son olarak yapılandırma sürecini sürdürmek için dış yatırım desteği arayan şirket, bu noktada da destek bulamadı.

Alman kripto şirketinin CEO’su Kristina Walcker-Mayer, yaptığı açıklamada son 3 aylık periyotta faaliyetlerine devam etmek için çok gayret ettiklerini ancak finansal krizden çıkmak için potansiyel bir alıcı bulamadıklarını sözlerine ekledi.

Nuri, Celsius Network ile yakın iş ilişkisi içindeydi 

Kripto şirketinin iflasa sürüklenmesindeki ana neden, diğer bir iflas başvurusunda bulunan kripto kredi şirketi Celsius Network ile olan iş ilişkisine bağlanıyor. Sonuç olarak Terra ekosisteminin çöküşüyle kripto şirketleri arasında zincirleme etkinin olumsuz şekilde devam ettiği görülüyor. Mayıs ayında yaşanan çöküş sonrası birbirleriyle ilişki içinde olan birçok şirket zor duruma düştü. 2022 yılının ikinci yarısında da piyasa koşullarının negatif devam etmesi, yapılandırma sürecinde olan kripto şirketlerini çıkmaza sürükledi. 

Almanya merkezli kripto şirketi Nuri, iflas sürecini yöneteme duruma gelirken şirketin tasfiye edilmesine karar vermiş durumda. Ancak yapılan açıklamada müşterilerin hesaplarının güvende olduğu ve kullanıcıların şirket tasfiyesinden etkilenmeyeceği duyuruldu.

Yazar: Günay Caymaz