Analistler kazanç raporunun ardından Lululemon’a övgü yağdırdı: “Sınıfının En İyisi”, “Olağanüstü” …

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar – Senad Karaahmetovic

Lululemon Athletica (NASDAQ:LULU) hisseleri, şirketin çok güçlü sonuçlar bildirmesi ve iyimser bir görünüm sunmasının ardından Cuma günü piyasa öncesinde yaklaşık %10 yükseldi.

LULU 2. Çeyrek için hisse başına kazanç (EPS) sonuçlarını 2,20 dolar olarak açıklayarak analistlerin 1,86 dolarlık tahminini kolayca aştı. Çeyrek geliri, 1,77 milyar dolarlık tahmine kıyasla 1,87 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Lululemon Athletica bu çeyrek için 1,90 ila 1,95 dolar arasında bir EPS ve 1,78 milyar ila 1,805 milyar dolar arasında da gelir öngörüyor.

LULU tüm yıl için EPS’de, 9,44 dolarlık tahminlere göre 9,75 ila 9,90 dolar arasında daha iyi bir rakam bekliyor. Gelir ise 7,865 milyar ile 7,94 milyar dolar aralığında görülüyor ki bu da yine analistlerin 7,69 milyar dolarlık tahmininin üzerinde.

Şirket yaptığı basın açıklamasında, “Makro çevremizdeki zorluklara rağmen mağazalarımızdaki ve e-ticaret sitelerimizdeki misafir trafiği güçlü kalmaya devam ediyor, bu da çok boyutlu işletme modelimizin gücünü gösteriyor.” dedi.

Morgan Stanley’den bir analist “önemli” bir başarıya dikkat çekti. Analist, “Dikkat çekici demek yetersiz kalıyor.” diye ekledi ve fiyat hedefini hisse başına 315 dolardan 343 dolara yükseltti.

Analist bir müşteri notunda, “2Ç22’de ivme kazanan temeller, yılın geri kalanında beklentilerin üstündeki sonuçlar için alan yaratan muhafazakar rehberlik ve ‘değerleme yeniden derecelendirme/tersine çevirme’ potansiyeli ile ‘ağırlık artır’ derecemizi koruyoruz.” diye yazdı.

Bir Goldman Sachs analisti, “marka, sınıfının en iyisi olmaya devam ettiği” için LULU’da “satın al” notunu ve “ikna listesi” (conviction list) tanımlamasını yineledi.

“LULU’yu, inovasyonla beslenen büyüme için çeşitli kaldıraçlara sahip sınıfının en iyilerinden olan bir marka olarak görmeye devam ediyoruz. Olumsuz rüzgarların özellikle güçlü olduğu ve rekabet koşullarının giderek zorlaştığı bir ortamda, LULU’nun devam eden uygulamasının, şirketin kendine özgü büyüme ile pazar payı oluşturan bir şirket olarak sağlam konumunun kanıtı olduğuna inanıyoruz.”

GS analisti ayrıca fiyat hedefini de 365 dolardan 383 dolara yükseltti.