Arçelik, Mısır’da beyaz eşya üretim tesisinin temellerini attı 

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Arçelik, küresel büyüme planları kapsamında yeni üretim merkezinin temelinin atıldığını duyurdu.

Arçelik, 10 yıldır Mısır’da Beko markasıyla pazarlama ve satış faaliyetleri yürüttüklerini belirtirken bugün ülkede 100 milyon dolarlık yatırımla beyaz eşya üretim tesisinin temellerinin atıldığını açıkladı. Şirket, yeni tesisiyle Ortadoğu ve Afrika bölgesine ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Arçelik, yeni fabrika ile Ortadoğu ve Afrika bölgesine ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyor

Arçelik, şu an dünya genelinde 9 ülkede 30 üretim tesisiyle faaliyet gösteriyor. Mısır’daki son yatırımının tamamlanmasının ardından 2 bin kişilik istihdam sağlanacağı tahmin edilirken yeni bölgesel üretim merkezi olması hedeflenen fabrikanın üretiminin yüzde 60’ından fazlasının, başta Orta Doğu ve Afrika olmak üzere birçok bölgeye ihraç edilmesi planlanıyor.

Yapılan açıklamada Arçelik, 114 bin metrekare alana sahip fabrikanın 2023 yılında tamamlanmasını beklediğini ifade etti. Faaliyete başladıktan sonra yıllık 250 milyon dolarlık ihracat potansiyeline sahip olacak tesiste ilk aşamada soğutma ürünleri, kombi, fırın, ankastre ve ocak üretimi yapılması planlanıyor. İlerleyen dönemlerde ise üretim ağının klima, televizyon ve çamaşır makinesiyle genişletilmesi düşünülüyor.

Dün gerçekleştirilen temel atma törenine Türkiye’nin Mısır Büyükelçisi Salih Şen, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız, Beko Mısır Ülke Müdürü Ümit Günel ve üst düzey devlet görevlileri katıldı.

Törende konuşan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu şunları söyledi:

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu

Mısır’da perakende ve satış sonrası hizmet ağına da yatırım yapılacak

Arçelik, üretim tesisi yatırımının yanı sıra ülkede perakende ve satış sonrası hizmet ağına da yatırım yapılacağını açıkladı. Buna göre Mısır’daki 500 mağaza ve 83 hizmet noktasına ek olarak 250 yeni mağaza ve 50 yeni hizmet noktasını daha açıklacak.

Yazar: Günay Caymaz