Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın toplanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 20 Aralık’ta (yarın) üçüncü kez bir araya gelecek ve toplantının ardından 2023 yılı için planlanan asgari ücretin açıklanması bekleniyor. 7 ve 14 Aralık’ta toplanan komisyon üyeleri rakam telaffuz etmemişlerdi. Yarınki toplantıda ise yapılacak zammın ve 2023 yılı asgari ücretin açıklanması bekleniyor.

Enflasyondaki yükseliş nedeniyle bu yıl asgari ücrete iki kez zam yapıldı

2006’dan bu yana yılda tek sefer olarak gerçekleşen asgari ücret zammı bu yıl iki kez yapıldı. Özellikle yılın ilk yarısındaki enflasyon artış hızı gelirde büyük kayba neden oldu. Enflasyon Kasım ayında ilk kez yıllık bazda sınırlı oranda gerileme gösterirken aylık bazdaki artış serisi devam etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den açıklama geldi

Erzurum’da gerçekleşen bir etkinlikte konuşan Bakan Bilgin, devletin asgari ücret belirlemedeki rolüne dikkat çekti, Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi ve işveren arasında rakamlarda farklılık olduğunda ve uzlaşma durumu olmadığında devlet olarak kendilerinin konuya müdahale ettiklerini ve tarafları uzlaştırmaya çalıştıklarını söyledi. ve şu açıklamayı yaptı:

“EYT’yi bu ay sonuna kadar tamamlayacağız”

Bakan Bilgin EYT ve emekli maaşları hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Emeklilerimizi mağdur etmeyeceğiz”

“Emeklilerimizle ilgili her yıl Aralık ayında çalışmamızı tamamlıyoruz. Enflasyona onları da mağdur etmeyecek, enflasyonun negatif etkisini ortadan kaldıracak düzenlemeyi Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaşacağız. Onu da açıklayacağız.”

Yazar: Necdet Erginsoy