Avrupalı perakendeciler 2023, 2024 tahminlerinin altında kalacak – Berenberg

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar – Scott Kanowsky 

 Berenberg’in analizine göre Avrupalı perakende şirketlerinin, önümüzdeki iki yıl boyunca tahminlerin çok altında kazanç elde etmesi bekleniyor.

Yatırım bankası bir notunda, bu firmaların sonuçlarının 2023 ve 2024 yıllarında ortak beklentilerin yaklaşık %15-%10 altında gerçekleşmesini tahmin ettiğini söyledi.

Analistler tasarruf birikimi, kredi normalleşmesi, seyahatlerdeki toparlanma ve moda ürünlerine yönelik bastırılmış talep ile desteklenen dirençli tüketici harcamalarının, sektör için “yanlış bir güvenlik duygusu” yarattığı konusunda uyardı.

“Jeopolitik gerilimler, arz kesintileri ve artan enerji fiyatlarıyla birlikte makro ortam ciddi ölçüde kötüleşti ve tüm bunlar küresel görünüme büyük bir darbe vurdu. Olumsuz etkenler artıyor, tüketimde yavaşlama kaçınılmaz görünüyor ve yatırımcılar kendilerini yatırım derecelerinde düşüşlere hazırlıyor.”

Berenberg, aralarında Kering (EPA:PRTP), EssilorLuxottica SA (EPA:ESLX), LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE (EPA:LVMH) ve Inditex (BME:ITX) olan tanınmış perakende markalar için fiyat hedefini düşürdü.

Ayrıca Adidas AG (ETR:ADSGN) ve H & M Hennes & Mauritz AB (ST:HMb) derecelerini düşürdü ve özellikle spor malzemeleri ve perakende segmentlerinin, tedarik zinciri kısıtlamaları ve döviz etkilerinden kaynaklanan büyük risklerle karşı karşıya olduğunu söyledi.