Berenberg hâlâ ayı piyasasında olduğumuzu söylüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar – Senad Karaahmetovic

S&P 500 geçen haftayı %5,9 artışla kapatarak bu yılın Haziran ayından bu yana en iyi haftasını yaşadı. Beklenenden daha zayıf gelen enflasyon raporu, Fed’in politik bir değişim taahhüdünde bulunacağı umuduyla borsayı yükseltti.

Geçen hafta Morgan Stanley stratejistleri, S&P 500’ün 2 ay sonra ilk kez 4.000’e ulaştığı rallinin en az 4.100’e kadar devam edebileceğini söyledi. Öte yandan bazı stratejistler, piyasaların henüz dibe vurmamış olması nedeniyle rallinin sönümlenmesi için bir fırsat görüyor.

Berenberg analistleri “yükselişe geçmek için çok erken” olduğu görüşlerini bir kez daha yineledi. Analistler, Batı ekonomilerinin 2023 yılında resesyonla karşı karşıya kalmasının muhtemel olduğu zorlu bir makro ortamdan bahsediyor.

“Bunun hâlâ bir ayı piyasası rallisi olduğunu ve yatırımcıların ‘kovalamak’ yerine ‘kaybolmayı’ seçmeleri gerektiğini düşünüyoruz.”

Analistler ayrıca teknik verilerin “bu noktada artık destekleyici olmadığı” konusunda da uyarıyor. Çeşitli teknik göstergeler Eylül sonu ve Ekim başında alım sinyali vermişti. Bununla birlikte S&P 500’ün, halihazırda en düşük seviyelerine göre %15 yükseldiğini unutmamak önemli.

Analistler ekliyor: “Yatırımcıların bu ralliyi önemli ölçüde uzatmak için ‘pivotlardan’ gerçek bir ilerlemeye ve değerleme, makro ve temellerden desteğe ihtiyacı olacak.”

Morgan Stanley’in üst düzey hisse senedi stratejistinin de belirttiği gibi bir sonraki düşüşün önümüzdeki çeyrekte kazanç ve marj beklentilerinin sıfırlanmasından kaynaklanması muhtemel.

Berenberg analistleri, “Çeşitli makro sinyaller hisse senedi almak için çok erken olduğunu gösteriyor – ABD’nin imalat PMI’ları, ABD kapasite kullanımı ve ABD Kıdemli Kredi Yetkilisi anketinden gelen açık mesaj bu…ekonomistlerimiz hâlâ Batı ekonomisinin 2023’te resesyona gireceğini beklemektedir.” diyerek sonlandırdı.