Binance CEO’su kripto endüstrisi için kurtarma fonu kuracaklarını duyurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Binance CEO’su Changpeng Zhao, FTX’in iflasının ardından endüstride etkilenecek olan kripto şirketleri için bir kurtarma fonu kurma planlarından bahsetti.

Bu sabah Changpeng Zhao tarafından Twitter üzerinden yapılan paylaşımda Binance’in uzun vadede istikrarlı olan, ancak mevcut durumda likidite krizinden etkilenen kripto şirketleri için bir kurtarma fonu kurulacağını duyurdu. Kripto şirketlerinin kurulacak fon için uygun olup olmadıkları Binance Labs tarafından kontrol edilecek. Binance CEO’su diğer şirketleri de kurtarma fonuna yatırım yapmaya davet ederken kripto piyasasını daha hızlı toparlama çağrısında bulundu.

Zhao’nun duyurusu sonrası sektörün önemli isimlerinden destek mesajları gelmeye başladı. Bu isimlerden biri de Tron CEO’su Justin Sun oldu. Sun, böyle bir oluşumun endüstri için önemli olan geliştiricilerin ve girişimlerin krizden çıkması için faydalı olacağını düşünüyor.

En dikkat çekici yorum ise Crypto King adlı kullanıcının FTX’in de güçlü ancak likidite krizi içinde olduğu ve kurtarma fonuna dahil edilip edilmeyeceğini ima etmesiydi. Bu yoruma Zhao, “yalancılar ve dolandırıcılar, asla güçlü projeler olarak nitelendirilemez” diye cevap vererek, kurtarma fonunun diğer projeler için geçerli olduğunu söyledi.

Changpeng Zhao’nun duyurusuna ilk tepkiler olumlu geldi

Binance CEO’sunun duyurusunun ardından son 3 gündür yönünü yeniden aşağı çeviren kripto paralar, kısa vadede hızlı bir toparlanma gördü. O esnada Bitcoin, 15.800 dolar fiyatından %6’lık bir yükselişle 16.800 dolara kadar yükseliş gördü. Binance’in yerel tokeni BNB ise günün ilk saatlerinde 270 doların artına sarkmışken son gelişmeyle birlikte 280 dolar bandına geri döndü.

Diğer yandan Binance, geçen ay artan maliyetler ve düşük seyreden Bitcoin fiyatından olumsuz etkilenen kripto madencilik şirketleri içinde benzer bir fon kurulacağını duyurmuştu. Ekim ayında yapılan açıklamada Binance, Bitcoin madencilik şirketlerine finansman sağlamak için 500 milyon dolarlık bir fon kurulacağını duyurdu.

Yazar: Günay Caymaz