Binance, kriz devam ederken Güvenli Varlık Fonu’nu 1 milyar dolara yükseltti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Binance, hafta sonundan bu yana tartışmaya girdiği FTX’in durumunun kötüleşmesinin ardından sürpriz bir kararla rakip kripto para borsasını kurtarma planını açıkladı.

Piyasa son gelişmeleri negatif fiyatlarken en büyük kripto para borsası, kullanıcılarına güven aşılamak için hamleler yapmaya devam ediyor. Son olarak yapılan açıklamada Binance, SAFU olarak adlandırılan Güvenli Varlık Fonu’na BNB ve BTC ekleyerek fondaki toplam tutarı 1 milyar dolara çıkardığını açıkladı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao tarafından yapılan açıklamada volatiliteye uyum sağlamak adına kullanıcılar için oluşturulan SAFU fonuna 62 milyon dolara değerinde BNB ve 153 milyon dolar değerinde BTC ekleyerek fonun bakiyesini 700 milyon dolarlık BNB ile 300 milyon dolarlık BTC şeklinde güncellediğini belirtti.

Binance SAFU nedir?

Binance borsası, 2018 yılında SAFU adıyla kurduğu fonu, acil sigorta fonu olarak tanımladı. Kripto borsası, olumsuzluk durumlarında kullanıcıların bakiyelerini sigorta altına almak amacıyla kurduğu bu fonu, işlem ücretlerinin belirli bir yüzdesiyle finanse ediyor.

Bunun yanında kripto para piyasaları, dün akşam saatlerinde ard arda gelen açıklamalar ciddi bir türbülansa girdi ve kripto paralar, yılın dip seviyelerine doğru hızlıca hareket etti. FTX, gün boyu devam eden fon çekim işlemlerini artık karşılayamayacak duruma geldiğinde Sam Bankman-Fried, Binance’ten yardım talep etti.

Piyasanın en büyük kripto para borsalarınından birinin bu kadar kısa sürede iflasın eşeğine gelme durumu, Changpeng Zhao’nun bu talebe olumlu karşılık vermesine rağmen piyasadaki ateşi söndürmeye yetmedi.

Binance CEO’su FTX krizi sonrası tavsiyelerde bulundu

Binance CEO’su ayrıca Twitter üzerinden açıklamalarına devam ederken tüm borsaların rezerv kanıtı sistemine geçerek daha şeffaf bir faaliyet göstermesi önerisinde bulundu. Zhao, ayrıca kripto şirketlerinin bu durumdan iki ders çıkarmasını söyledi.

Bu tavsiyelerden ilki kripto şirketlerinin kendi tokenlerini asla teminat olarak kullanmaması gerektiği olurken Zhao’nun ikinci tavsiyesi, kripto sektöründe kredi kullanılmaması ve rezervlerin her zaman yüksek tutulmasıydı. Bunun yanında Binance CEO’su şirketinin asla BNB’yi teminat olarak kullanmadığını ve hiçbir zaman borç almadığını hatırlattı.

Yazar: Günay Caymaz