Bireysel kripto yatırımcılarının Eylül sonu BTC ve ETH fiyat tahmini nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Bitcoin, geçtiğimiz günlerde 25.000 dolar sınırından geri döndükten sonra yükselişine ara veren bir görünüme sahip. Ethereum ise 2.000 dolar bandını test ettikten sonra düzeltmeye girdi. 

Bireysel kripto para yatırımcıları ise şu an en büyük kripto paranın bir sonraki durağı için tahminde bulunuyorlar. Coinmarketcap tarafından yapılan fiyat tahmini anketine göre kripto yatırımcıları, Bitcoin fiyatının Eylül sonuna kadar yüzde 36 oranında yükselerek 29.000 dolar bandına yükseleceğini tahmin ediyor. Ankete katılan kullanıcısı sayısı ise 20.600 kişiyi bulmuş durumda. 

Anket sonucuna göre katılım sağlayan bireysel kripto yatırımcıları, son yükseliş ivmesi ardından gelen düzeltmenin kısıtlı kalarak BTC fiyatının önümüzdeki bir aylık periyotta son yerel zirvesini geçerek yeni bir yükseliş ivmesine gireceğine inanıyor. Diğer yandan Fed’in Eylül ayında faiz artırımlarına devam edeceği, makro ekonomik ortamda endişelerin güncelliğini koruması, kripto paraların yükselmesinin önünde en büyük engel olarak görülmeye devam ediyor. 

Bazı kripto uzmanlarına göre ise dolar yeniden güçlenmeye başladığı, riskli varlık piyasalarının düşüş eğilimini sürdürdüğü ortamda BTC’nin 21.000 dolar değerini korumasını, olumlu karşılıyor ve piyasalarda olumlu rüzgarların yeniden esmesi durumunda BTC’nin daha pozitif devam edeceği görüşlerini paylaşıyorlar.

Son tabloyu olumlu yorumlayan analistlerin yanında temkinli görüş bildirenlerde var. Bu analistler, Bitcoin fiyatının 200 haftalık hareketli ortalama değerinin altında kaldığı sürece sert düşüş riskiyle karşı karşıya olduğunu düşünüyor. Bitcoin için 200 haftalık MA değeri, bugün 23.100 dolarda bulunuyor. 

Ethereum için tahminler ne yönde?

En büyük ikinci kripto para Ethereum, Eylül ayında merakla beklenen Merge güncellemesini gerçekleştirecek ve yatırımcılar, bu yeni bir dönemi başlatacak olan güncelleme konusunda son derece olumlu görüşe sahipler.

Coinmarketcap’in kripto yatırımcılarına sorduğu Ethereum’un Eylül ayı sonundaki fiyat tahmini için toplulukta 2.100 dolar fiyatı öne çıktı. Bu da Ethereum’un mevcut fiyattan yüzde 30’u bulan bir yükseliş görmesi anlamına geliyor.

Piyasa analistleri Ethereum’un kısa vadedeki fiyat performansının Merge güncellemesinin başarısına bağlı olduğunu kabul ederken bu güncellemenin asıl etkisinin orta vadede daha net ortaya çıkacağını savunuyorlar. Ayrıca özellikle Ethereum pazarında Eylül ayında volatilitenin artabileceği konusunda uyarılar da yapılıyor. 

Yazar: Günay Caymaz