Bitcoin’de büyük yatırımcı bakiyesi son 3 yılın en düşüğünde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Bitcoin (BTC), Ekim ayının ilk haftası, 20.000 doları test ettikten sonra yeniden 19.000 dolar sınırına kadar hareket etti. Geçen hafta kısa süreli volatilite artışı dışında ise yatay hareketine devam ediyor.

Bitcoin pazarında hafta başında yukarı yönlü bir eğilim görülse de dün düşük miktarlı kazanımlar geri verildi ve bugün sabah saatlerinde en büyük kripto para, 19.200 doların altına çekildi.

Blockchain verileri ise Bitcoin tutan yatırımcıların son durumuyla ilgili bir değişimi işaret ediyor. Santiment verileri, balina olarak tabir edilen büyük yatırımcılarının elinde tuttuğu Bitcoin miktarının son 3 yılın en düşük seviyesine gerilediğini gösteriyor. Bunun yanında küçük ve orta ölçekli yatırımcının elinde BTC miktarı ise rekor seviyeye ulaşmış durumda.

Yapılan açıklamaya göre 0,1 ile 10 BTC tutan yatırımcılar, kripto paranın toplam arzının %15,9’unu elinde tutarak tarihin en yüksek miktarına ulaştı. 100 ila 10 bin BTC tutan büyük yatırımcılar ise dolaşımdaki arzın %45,6’sına sahip olarak son 3 yılın en düşük seviyesine ulaştı.

Bitcoin ana destek seviyesinde yatay kalmaya devam ediyor

Büyük yatırımcıların Bitcoin ilgisinin azalması, piyasanın daha düşük hacimli hareket etmesine neden olurken bu durum, olumsuz gelen küresel verilere karşı kırılganlığı artırıyor ve satış baskısının daha etkili olmasına neden oluyor.

Haziran ayındaki %37’lik sert düşüşün ardından BTC, 18.500 – 19.000 dolar desteğini korumaya devam etse de yukarı yönlü tepkilerde zayıflama ve kripto paranın ana destek seviyesinden uzaklaşamaması, yatırımcılar arasında tedirginliğe yol açıyor. Son iki aydır aşırı korku bölgesinde kalan kripto para korku ve risk iştahı endeksi de bu durumu yansıtıyor.

Yazar: Günay Caymaz