Borsa İstanbul bugün nasıl hareket etti?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – BIST 100 endeksi, bugün 3.844 – 3.916 puan aralığında hareket ederken kapanışa doğru %1’e yakın değer artışıyla 3.877 puanda bulunuyordu. 

Sabah seansında alıcılı ağırlıklı hareket eden BIST 100, öğleden sonraki işlemlerde bir miktar ivme kaybetti. Son saatte ortalama işlem hacmi ise 75 milyar TL’ye yaklaşıyordu. 

Sektör endeksleri arasında %4 değer artışına ulaşan faktoring ve bilgi teknolojileri, öne çıktı. Bankalar ile birlikte odun, kağıt ve baskı ve inşaat sektörleri de %3 bandında yükselişine devam etti. 

Telekomünikasyon, kapanışa doğru %1,5 gerileme görürken basit metaller ve tekstil hafif satıcılı hareket ediyordu. 

Hisse bazında bakıldığında bugün BIST 100’de GESAN ve {1187123|SMRTG}}, tavan fiyattan işlem görürken sırasıyla 149,6 TL ve 125,5 TL fiyatlarına ulaştı. Bu iki hissenin ardından Borusan Yatırım, son saatte tavan fiyatın yakın işlem görüyordu.

ODAŞ Elektrik (ODAS), Akfen GYO (AKFGY) ve İpek Doğal (IPEKE) ise BIST 100’de kapanışa yakın en çok düşen hisselerdi. 

Borsa İstanbul genelinde Esenboğa Elektrik (ESEN), Barem Ambalaj (BARMA), İntema İnşaat (INTEM) ve Penta Teknoloji (PENTA), tavan gören diğer hisseler oldu. Global Menkul Değerler (GLBMD), Ersan Alışveriş (KIMMR), Kalekim (KLKIM) ve Erbosan Erciyas (ERBOS) ise bugün en çok kaybettiren hisseler olarak sıralanıyordu.

Yurtdışı piyasalarında ABD borsaları, güne yatay başlarken Avrupa borsaları da kapanışa doğru yatay kaldı. Asya borsalarında Çin endeksleri günü ekside kapattı. Diğer endeksler de hafif alıcılı bir hareket vardı.

Yazar: Günay Caymaz