Borsa İstanbul bugün nasıl hareket etti?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – BIST 100 endeksi, güne 4.000 puan bandında başladıktan sonra pozitif seyir öğlen saatlerine kadar devam etti ve endeks, 4.100 puanda rekor tazeledi. 

BIST 100, sabah seansında %3’ü bulan değer artışı sonrası öğlenden sonraki işlemlerde satıcılı hareket ederek son saatte 4.028 puana kadar geriledi. Kapanışa yaklaşırken hafif toparlanan endeks, günlük %1,5’lik değer artışını koruyordu. 

Sektör bazında bakıldığında bugün telekomünikasyon, elektrik ile kimyasal, petrol ve plastik sektörü %3 bandında yükselişle ortalamanın üzerinde hareket etti. Gıda sektörü bugün satıcılı hareket ederken %1,5 civarında gerileme gördü. Kobi, bankalar ve bilgi teknolojileri de gün sonunda hafif ekside devam ediyordu. 

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında Girişim Elektrik, Smart) Güneş (SMRTG), Borusan Yatırım tavan fiyatından işlem görerek en çok yükselen hisseler konumundaydı. 

Yayla Agroİş Yatırım Menkul Değerleri ve Türkiye İş Bankası C ise bugün satıcılı hareket eden hisselerin başında yer aldı. 

Borsa istanbul genelinde en çok kazandıran hisseler ise GESAN ile birlikte Pardus, Akçansa ve VAKKO olarak devam ediyordu. Yükselen Çelik, LDR Turizm ve Turcas Petrol ise bugün en çok kaybettiren hisseler oldu. 

Yurt dışı piyasalarında Asya endeksleri günü artıda kapattı. ABD endeksleri ise güne hafif ekside başladı. Nasdaq, Dow Jones ve S&P 500, ortalama %0,5 düşüşle devam ediyordu. Avrupa borsaları ise kapanışa doğru pozitif bir ivmeye sahipti.

Yazar: Günay Caymaz