Borsa İstanbul, dünkü kayıplarını telafi etti: Bankalar yeniden başrolde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Borsa İstanbul, bugün gün boyu alıcı hareket ederken dünkü kayıplar, büyük oranda telafi edildi. 

BIST 100 endeksi, güne alıcılı başladıktan sonra dünkü zirve seviyesi 3.145 puana kadar yükseldi. Öğleden sonraki işlemlerde kısmi bir düşüş gören endeks, kapanışa doğru 3.130 puan bandında hareket ederken yüzde 2’ye yakın yükselişe sahipti.

Yurt dışında Asya endeksleri, günü artıda kapattıktan sonra Avrupa borsaları da kapanışa doğru alıcılı hareket ediyordu. ABD borsaları ise Jackson Hole toplantısının başlarken artıda bir açılış gerçekleştirdi. Teknoloji ağırlıklı endeks Nasdaq, açılışta yüzde 1,3 yükselişle öndeydi. Avrupa ve ABD vadeli endeksleri de pozitif seyrini sürdürüyor. 

Borsa İstanbul’da bugün yükselişi destekleyen sektörler, bankalar ve telekomünikasyon oldu. Bankalar, bugün yüzde 6’ya yakın yükselişle ralliye devam ederken telekomünikasyon, son saatte yüzde 4,5 oranında yükselişe sahipti. 

An itibarıyla ekside hareket eden sektör yok, ancak mineral ürünler, turizm ve spor en az talep gören sektörler oldu. 

Günün en hareketli hisse senetleri

Borsa İstanbul’da bugün en çok kazandıran hisselerin başında tavan fiyatından işlem gören Türkiye Halk Bankası (HALKB), Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (SNGYO), Vakıfbank (VAKBN), Birlik Mensucat (BRMEN), QNB Finansbank A.Ş. (QNBFB), Hidropar (HKTM), Doğusan Boru (DOGUB) oldu. 

Sönmez Pamuklu (SNPAM), ve Cosmos Yatırım (COSMO), bugün taban fiyatından işlem görürken diğer en çok düşen hisse senetleri, Trabzonspor (TSPOR), Uzertaş Boya  (UZERB), Obase Bilgisayar (OBASE) oldu. 

Banka hisseleri bugün de en yüksek işlem hacmine sahip hisseler olmaya devam etti. Buna göre Türkiye İş Bankası (ISCTR), Yapı Kredi (YKBNK), Emlak Konut (EKGYO), Akbank (AKBNK) ve Garanti BBVA (BME:BBVA) (GARAN), en aktif hisseler olarak kaydedildi.

Yazar: Günay Caymaz