Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – BIST 100 endeksi, dün %1 düşüşle günü 3.934,52 puandan kapattı. Endeks, yeni güne %0,16 oranında hafif satıcılı yatay şekilde 3.928 puandan başladı.

Sektör bazında bakıldığında mineral ürünleri, spor ve inşaat sektörünün güne %1’in üzerinde değer artışıyla önde başladığı görüldü. Perakende ticaret, basit metaller ve gıda sektörleri ise güne satıcılı başlayan sektörlerin başında yer aldı.

Bankalar da güne ekside başlayan endeksler arasında olurken günün ilk dakikalarında %0,6’ya yakın değer kaybına sahipti. Holding, sınai ve kobi ise güne yatay başlayan sektörler oldu.

Haftanın son iş gününe hızlı başlayan hisseler arasında Ekiz Kimya, Tuğçelik ve Milpa, en çok değer kazanan hisseler olarak başladı. Açılışta Atakule GYO, ICBC Turkey ve Borusan ise en çok satılan hisselerdi. 

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında günün ilk saatinde Çimsa, Verusa Holding ve Pasifik GYO, en çok talep gören hisseler oldu. Trabzonspor, Migros ve Arçelik ise ortalama %2 bandında düşüşe sahipti.

Yurt dışı piyasalarında Asya endekslerinin sabah saatlerinde satıcılı hareket ettiği görüldü. Çin’de Shanghai endeksi, %2,25 düşüle sahipken SZSE Component, %3’ün üzerinde değer kaybına sahipti. Hang Seng endeksi ise %4’e ulaşan kayıpla en çok değer kaybı görülen endeks oldu. 

ABD borsaları ise dün karışık bir seyirle kapanış gördü. Dow Jones, %0,61 ile artıda kapanış görürken Nasdaq, %1,63 ve S&P 500, %0,61 düştü. 

Yazar: Günay Caymaz

Avrupa endeksleri de güne ortalama %1’e yakın ekside başladı. Bunun yanında Avrupa ve ABD vadeli endekslerinin de negatif devam ettiği görülüyor.