Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – BIST 100 endeksi, güne yatay bir açılışla 4.823,33 puandan başladı. 

BIST 100, dünkü işlemlerde %3,46 düşerek günü 4.827 puandan kapattı. Endeks, dün 5.000 puan sınırında işlemlere başladıktan sonra gün sonuna doğru 4.773 puana kadar geriledikten sonra bir miktar toparlandı. 

Borsa İstanbul açılışında sektörel bazda kısmi yükselişler görüldü. Faktöring, turizm ve sigorta endeksi yarım puanlık bir artışla güne başladı. Elektrik ile kimyasal, petrol ve plastik endeksi ise %1 oranında bir düşüşe sahipti. 

Bankalar, güne hafif alıcılı başladı. Holdingler, yatay bir başlangıç gerçekleştirirken sınai endeksi, günün ilk dakikalarında hafif satıcılı yatay bir seyre sahip.

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında açılışta TURSG ve ISMEN, %3 bandında değer artışıyla en çok yükselen hisseler olurken SASA ve GENIL, %2’ye yakın değer artışıyla bu hisselerin arkasından geldi. 

BIST 100’de güne satıcılı başlayan hisseler arasında ODAS, RTALB ve ALKIM ilk sıralardaydı. 

Borsa İstanbul geneline güne en çok yükselişle başlayan hisseler, tavan fiyatından güne başlayan OZSUB ve ERCB oldu. VBTYZ, güne taban fiyatından başlayarak en çok düşen hisse olurken ardından KZBGY, UZERB,MRSHL %7 bandında düşüşle geldi.

Yurt dışı piyasalarında Asya endeksleri, sabah saatlerinde Hang Seng %3 bandındaki yükselişi dışında genel olarak satıcılı hareket etti. ABD endeksleri arasında Nasdaq, dün yarım puan düşerken S&P 500 %0,19 geriledi. Dow Jones ise yatay bir kapanış gerçekleştirdi. 

ABD ve Avrupa vadeli endeksleri, sabah saatlerinde yatay hareket etmeye devam ediyordu. 

Yazar: Günay Caymaz