Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – BIST 100, güne %0,36 yükselişle 5.274,94 puandan başladı.

BIST 100 endeksi, dünkü işlemlerde 5.179 – 5.299 puan arasında hareket ettikten sonra %1,21 artışa günü 5.256,19 puandan kapattı. Endeks, pozitif açılış sonrası ilk işlemlerde alıcı seyrini sürdürüyor. 

Sektöre bazda bakıldığında açılışta finansallar %0,64 artışla ortalamanın üzerinde bir başlangıç yaptı. Sınai endeksi %0,17 kısmi bir artışa sahipken hizmet sektörü, güne %0,38 yükselişle başladı. 

Telekomünikasyon, gayrimenkul ve inşaat güne en yüksek taleple başlayan sektörler oldu. Odun, kağıt ve baskı ile turizm ise güne ekside başladı.

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında ilaç sektöründeki hisseler öne çıktı. ECILC, DEVA, GENIL, SELEC ve RTALB, açılışta en çok talep gören hisselerdi. KERVT, DOASSMRTG, SASA ve HEKTS ise günün ilk dakikalarında BIST 100’de en çok düşüş gören hisseler olarak sıralandı. 

Borsa İstanbul genelinde bugün işlemlere başlayan Platform Turizm ile ISKURALFAS, OZSUB, KUYAS güne tavan fiyatından başlayan hisseler arasındaydı. Açılışta en çok düşen hisseler ise SNPAM, KSTUR, DGNMO ve HKTM oldu.

Yurt dışı piyasalarında da olumlu bir hava söz konusu ABD yıllık tüfe verisinin beklentinin altında gelmesiyle oluşan olumlu havanın Fed’in bugün açıklayacağı faiz oranı ve Powell’ın konuşmasının ardından devam edip etmeyeceği merak konusu olmaya devam ediyor. 

Asya endeksleri, sabah saatlerinde artıda devam ediyor. ABD borsaları, dün günü pozitif kapattı. Nasdaq %1 yükselirken S&P 500, %0,73 ve Dow Jones %0,3 yükseldi. Günün ilk saatlerinde ABD vadeli endeksleri pozitif devam ederken Avrupa vadeli endeksleri, hafif ekside yatay bir seyir izliyor.

Yazar: Günay Caymaz