Borsa İstanbul güne rekor açılışla başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – BIST 100 endeksi, haftaya rekor yükselişle başlarken gün sonunda %6 değer artışıyla 3.847,62 puandan kapandı. 

BIST 100 endeksi, yeni güne de %1,55 yükselişle 3.907,43 puandan başlarken yeni bir açılış rekoru gördü. BIST 100, son zirvesinden 5 hafta sonra yeniden zirve keşfine devam ediyor.

Dünkü ciddi yükseliş ivmesini destekleyen sektörlerin başında %10’a yakın yükseliş gören bankalar vardı. Bankacılık sektörü, yeni güne de hızlı bir yükselişle başlayarak rallisine devam ediyor. Bankalar, güne %6’ya yakın değer artışıyla 4.000 puandan başladı. Ardından finansallar, %2,6 yükselişle ortalamanın üzerinde güne başlayan diğer sektör oldu. 

Açılışta ekside başlayan sektör bulunmazken turizm ile tekstil ve deri, en az talep gören sektörlerin başında yer aldı. 

Hisse bazında bakıldığında BIST 100’de güne en çok yükselişle başlayan hisselerin başında SMART Güneş Enerjisi (SMRTG), Yapı Kredi (YKBNK) ve Akbank (AKBNK) vardı. Ford Otomotiv (FROTO) ve Gen İlaç (GENIL) açılışta sessiz kalan hisselerdi. 

Borsa İstanbul genelinde iseViking Kağıt (VKING), Atlantis Yatırım Holding (ATSYH) ve Yeo Teknoloji (YEOTK), en çok talep gören diğer hisselerdi. Mega Polietilen (MEGAP) ve Kiler Holding (KLRHO), piyasanın tersine güne %5’in üzerinde düşüşle başladı.

Yurt dışı piyasalarında Asya borsalar, sabah saatlerinde Çin endekslerindeki hafif düşüş haricinde pozitif bir hareket vardı. ABD borsaları da haftanın ilk gününü artıda kapattı. Nasdaq, %3,43, S&P 500, %2,65 ve Dow Jones, %1,86 gibi önemli oranda yükselişler geldi. Avrupa borsaları da pozitif bir açılış gerçekleştirdi. 

ABD ve Avrupa vadeli endekslerinde de sabah saatlerinde pozitif hava devam ediyordu.

Yazar: Günay Caymaz