Borsa İstanbul haftaya nasıl başladı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – BIST 100 endeksi, geçen haftayı %8,71 yükselişle 4.216,98 puandan kapattı.

BIST 100, yeni haftaya da %0,89 yükselişle 4.254,34 puandan başladı. Endeksin, açılış sonrası ilk dakikalarda alıcılı seyrine devam ettiği görüldü. 

Hafta açılışında öne çıkan sektör ise %4,5’in üzerinde yükselen basit metaller oldu. Ardından bankalar, %2,25 yükselişle en çok talep gören ikinci sektör oldu.

Holding endeksi, %1 yükselişle devam ederken sınai endeksi, %0,6 artışa sahipti. 

Güne satıcılı başlayan endeksler ise spor, kimyasal, petrol ve plastik, kobi ve sigorta oldu. 

Borsa istanbul genelinde Dagi Yatırım, Inveo Yatırım ve Cosmos en çok yükselen hisselerin başında yer aldı. Ersan Alışveriş, Aydem Yenilenebilir ve Park Elektrik, açılışta en çok düşüş gören hisselerdi. 

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında Erdemir, İskenderun Demir ve Kardemir D, değer artışlarıyla öne çıktı. BIST 100’de an itibarıyla Aydem Yenilenebilir’in ardından SASA) ve Trabzonspor, en çok düşen hisseler olarak görüldü. 

Yurt dışı piyasalarında Asya endeksleri, sabah saatlerinde DJ Shanghai’nin yatay seyri haricinde pozitif hareket ediyordu. ABD borsaları, geçen haftanın son iş gününde %1’in üzerinde değer artışıyla kapanış gördü. Avrupa endeksleri de geçen haftayı pozitif seyirle kapattı. Bunun yanında sabah saatlerinde ABD ve Avrupa vadeli endekslerinin ekside hareket ettiği görüldü.

Yazar: Günay Caymaz