Borsa İstanbul’da bugün sert satışlar görüldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – BIST 100 endeksi, öğleden sonraki işlemlerde sert satışlar görerek 4.700 puan bandına kadar geriledi. 

Endeks, kapanışa doğru 4.850 puan seviyesine kadar toparlanırken %3 civarında bir düşüşe sahip. Güne yatay başlayan BIST 100, sabah seansında 4.960 puanda destek bulmaya çalışırken sert satışların gelmesiyle birlikte yönünü aşağı çevirdi. 

Borsa İstanbul’da bugünkü satış dalgasından en çok etkilenen sektörler, inşaat, perakende ticaret ve kimyasal, petrol ve plastik oldu. An itibarıyla bugün artıda olan sektör bulunmazken düşüşten en az etkilenen sektörler %1,5 gerileyen ulaştırma ve teknoloji sektörleri oldu.

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında bugün en çok kaybettirenler; ENKAISMRTG, VERUS, MGROS ve ULKER olarak sıralandı. Kapanışa doğru ADESE, piyasadan pozitif ayrışarak %6 civarında bir kazanç ile en çok kazandıran hisse oldu. Ardından ODAS, %2 bandında ve QUAGR %1 değer artışıyla ayakta kalan hisseler oldu. 

Borsa İstanbul genelinde ise YESILBARMAEMNIS, KRDMA ve KRONT, tavan fiyatından işlem gören hisseler oldu. VBTYZUZERB ve PRDGS ise taban fiyatına düşerek en çok kaybettiren hisselerin başında yer aldı.

Borsa İstanbul bugün satıcılı hareket ederken yurt dışı piyasalarına da negatif bir görünüm hakim. Asya endeksleri günü ekside kapattı. Avrupa borsaları kapanışa doğru hafif satıcılı yatay seyrini sürdürüyordu. ABD endeksleri de güne hafif satıcılı başladı. Nasdaq, açılışta %0,67 düşüşe sahipken S&P 500 ve Dow Jones %0,2 bandında geriledi.

Yazar: Günay Caymaz