Borsa İstanbul’da gün kapanışı: Bankalar, ralliyi desteklemeye devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Borsa İstanbul, bugün de yeni rekor seviyeler kaydetmeye devam etti. BIST 100 endeksi, bugün yüzde 2’yi aşan artışla 3.120 puan bandına kadar yükseldi.

Borsa İstanbul rekor seviyeler kaydetmeye devam ederken yurt dışında karışık seyir hakimiyetini koruyor. Asya piyasaları, günü ekside kapattı. ABD borsaları, bugün alıcılı başlarken Avrupa borsaları kapanışa doğru hafif satıcılı hareket ediyordu. Avrupa ve ABD vadeli endeksleri ise hafif artıda devam ediyor.

Borsa İstanbul’da yükselişe öncülük eden sektör, bugün yine bankalar oldu. Bankalar endeksi, kapanışa doğru yüzde 7’yi bulan değer artışıyla 3.100 puan bandına yükseldi. Faktöring, telekomünikasyon ve finansallar da yüzde 4 bandında değer artışıyla borsanın yükselişini destekleyen sektörler oldu. 

Bugün mineral ürünler ile odun, kağıt ve baskı sektörü, Borsa İstanbul rallisine eşlik etmeyerek kapanışa doğru ekside devam ediyordu. 

Günün öne çıkan hisse senetleri

Son saate girilirken Borsa İstanbul’da en çok kazandıran ilk 5 hisse senedi, tavan fiyatından işlem gören Bosch Fren Sistemleri (BFREN), Beyaz Filo (BEYAZ), Flap Kong (FLAP), Obase Bilgisayar (OBASE) ve Sönmez Pamuklu Sanayii A.Ş. (SNPAM) oldu. 

Sanifoam (SANFM), alıcılı piyasada taban fiyattan işlem görerek en çok kaybettiren hisse senedi oldu. Ulusoy Elektrik (ULUSE), Diriliş (DIRIT), Yapı Kredi Koray GYO (KGYO) ve Türk Tuborg (TBORG) en çok değer kaybeden diğer hisse senetleriydi. 

Emlak Konut (EKGYO), Yapı Kredi (YKBNK), Akbank (AKBNK), Albaraka (ALBRK) ve Türkiye İş Bankası (ISCTR) hisseleri, bugün en yüksek işlem hacmine sahip hisselerdi. Bu hisseler arasında Albaraka ve Türkiye İş Bankası, Tavan fiyatına yakın değer artışlarıyla dikkat çekti.

Yazar: Günay Caymaz