Borsa İstanbul’da kapanış: BIST 100 bugün nasıl hareket etti?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – BIST 100 endeksi, bugün 5.154 – 5.258 puan aralığında hareket ederken daha çok yatay kaldı. 

BIST 100’de bugün gün içi işlemlerde ortalama 5.220 puan seviyelerinde direnç görülürken satışların 5.180 puan seviyesinde karşılandığı görüldü. Seans kapanışına doğru ise endeks, 5.220 puan seviyesine doğru hareket ederken yatay hareketini devam ettiriyor. 

Güne pozitif başlayan ana endeksler arasında finansallar, gün sonunda %0,68 oranında değer artışını korurken hizmet sektörü %0,33 düştü, sınai ise sabit kaldı. 

Bugün sektörel bazda bakıldığında en çok düşen endeks, %3’ün üzerinde değer kaybıyla telekomünikasyon oldu. Basit metaller ve tekstil de %1’e yakın düşüşle takip etti. 

Diğer yandan spor endeksine dahil hisseler, ortalama %4 değer artışıyla öne çıktı. Sigorta, inşaat ve turizm de %2 bandında yükselişe sahip sektörlerdi. Bankalar, bugün %1,5 seviyesinde değer kazanırken holding endeksi, yarım puanlık değer artışına sahip.

BIST 100’de en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında bugün en çok kazandıranlar; HALKB, SKBNK, PETKM, VAKBN ve TSKB olarak sıralandı. 

BIST 100’de en çok kaybettiren ilk 5 hisse ise an itibarıyla; IZMDCBRYAT, BASGZ, TCELL ve SASA oldu.

Borsa İstanbul genelinde dikkat çeken bazı hisseler arasında ALFAS, 16 Kasım’da borsaya kote olduktan sonra başlayan yükseliş trendinde bu hafta ilk ciddi düzeltmelerini gördü. ALFAS, bu hafta 339 TL’de zirve gördükten sonra bugün tavan fiyatından işlem görerek 287 TL bandına çekildi. Ancak mevcut trende göre bu düşüş ivmesi, oldukça kısıtlı durumda. 

Bunun yanında 29 Kasım’da işlemlere başlayan OZSUB, tavan serisini 14 işlem gününe taşıyarak dikkatleri üzerine çekti. Bugün güne tavan fiyatından başlayan OZSUB, sabah saatlerinde başlayan satışlarla gün sonunda taban fiyatına ulaşarak 25 TL’ye geriledi.

Bu hafta işlemlere başlayan PLTUR ve BRKVY, tavan fiyatından devam ediyor.

BIST 100 endeksi, kapanışa doğru 5.200 puan seviyesine göre haftalık bazda %4 banında yükselişe sahip. Yurt dışı piyasalarında Asya endeksleri, günü negatif seyirde kapattı. Avrupa endeksleri kapanışa doğru satıcılı hareket ediyordu. ABD borsaları ise hafif satıcılı açıldı. Nasdaq yatay açılış gerçekleştirirken S&P 500 ve Dow Jones, güne yarım puan ekside başladı.

Yazar: Günay Caymaz