Borsa İstanbul’da kapanış: BIST 100 endeksi 4.000 puana ulaştı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – BIST 100 endeksi, güne alıcılı başladıktan sonra gün boyu yükselişini sürdürdü ve 4008 puanda yeni zirvesini kaydetti. 

Bugün 3.939 – 4008 puan arasında hareket eden BIST 100, son saatte %1,5’in üzerinde değer kazancına sahipken 4.000 puanın biraz altına sarktı. 

Bugün Borsa İstanbul’da öne çıkan sektörler, kapanışa doğru %5,5 yükselen sigorta ile %4 bandında değer artışı görülen spor ve makineler oldu. Elektrik, bugün %2 düşüşle piyasadan negatif ayrışırken ardından faktoring, %1,5 düşüşle geldi. Güne artıda başlayan bilgi teknolojileri ve teknoloji sektörü kapanışa yakın hafif ekside devam ediyordu. 

Bankalar, bugün sabit kalırken sınai, kobi ve turizm sektörü, %2 bandında değer artışına sahipti. 

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında güne en yüksek taleple başlayan Girişim Elektrik (GESAN), son saatte taban fiyatına yakın işlem görerek 158 TL’ye geriledi. Ardından Global Yatırım (GLYHO), Çemaş (CEMAS) ve Smart) Güneş (SMRTG), %5 bandında değer kayıplarıyla kapanışa ilerliyordu. 

Tümosan Motor (TMSN), Tofaş (TOASO) ve İş GYO (ISGYO), bugün BIST 100’de %9 bandında değer artışlarıyla en çok yükselen hisseler oldu. 

Borsa genelinde Consus Enerji (CONSE), Zedur Enerji (ZEDUR) ve Penta Teknoloji (PENTA), gün sonuna doğru taban fiyatından işlem gören diğer hisselerdi. Diğer yandan 10 hisse senedi tavan fiyatından işlem gördü. Bu hisselerden bazıları Ersan Alisveris Hizmetleri (KIMMR), Fenerbahçe (FENER), Kervansaray Yatırım (KERVN), Ditaş Doğan (DITAS) ve Bosch Fren (BFREN) oldu.

Günün en aktif 5 hisse senedi ise Kardemir D (KRDMD) , Akbank T.A.Ş. (AKBNK) , Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (EREGL), Şişecam (SISE) ve Türk Hava Yolları (THYAO) olarak sıralandı. 

Yurt dışında ise ABD borsaları, güne karışık seyirle başladı. Nasdaq, ilk saatte %0,73 düşerken Dow Jones, %0,7 ve S&P 500, %0,3 yükselişe sahipti. Avrupa borsaları ise pozitif bir kapanışa hazırlanıyordu. 

Yazar: Günay Caymaz