Borsa İstanbul’da son durum: BIST 100 Temmuz ayına nasıl başladı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Borsa İstanbul, hafta kapanış gününde alıcılı hareket etti. BIST 100 endeksi, Temmuz ayının ilk gününe 2.408 puandan başladıktan sonra 2.450 puana kadar yükselirken yüzde 1,7’e yakın bir yükselişe sahipti.

BIST 100 endeksi, 23 Haziran beri negatif günlük kapanışlar kaydederken dün düşük oranlı yükseliş sonrası Temmuz ayının ilk günü yüzde 1,5’in üzerinde bir toparlanma gördü.

Yurt dışı piyasalarında ise Asya borsaları, haftayı ekside kapatırken Avrupa borsaları, bugün karışık bir seyir izledi. ABD borsaları ise haftanın son gününe ekside başladı. Dow Jones, yüzde 0,75 düşerken Nasdaq ve S&P 500 borsaları, yüzde 0,7 oranında düşüşe sahipti.

Borsa İstanbul’da bugün öne çıkan sektörler bugün yüzde 4,5’e yakın yükseliş gören spor ve ulaştırma endeksleri oldu. Kapanışa doğru bankalar, hizmet, telekomünikasyon, tekstil ve deri sektörü endeksleri de yüzde 2’nin üzerinde yükselişe sahipti.

Bugün düşüş gören sektör endeksi bulunmazken son saatte basit metaller ve leasing ve faktöring sektörlerinin nötr kaldığı görüldü.

Günün en hareketli hisse senetleri

Borsa İstanbul’da hafta kapanışa doğru en yüksek işlem hacmine sahip hisse senetlerinin başında Türk Hava Yolları (THYAO), Şişecam (SISE), Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (EREGL),  Sabancı Holding (SAHOL) ve Koza Anadolu (KOZAA) hisseleri ilk sırayı oluşturdu.

Günün en çok değer kazanan hisseleri ise tavan fiyattan işlem gören İşbir Sentetik (ISSEN), yüzde 9 bandında değer kazanan Ulusoy Un (ULUUN) ve Koza Altın İşletmeleri (KOZAL), yüzde 8 bandında yükselen Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (PEKGY), Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (OZKGY) ve Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (KRGYO) oldu.

Günü en yüksek değer kaybıyla kapatmaya hazırlanan hisselerin başında ise RTA Lab Biyolojik Ürünler  (RTALB), Güler Yatırım Holding (GLRYH), Dagi Yatırım Holding (DAGHL), Ege Profil (EGPRO) ve Kafein Yazılım (KFEIN) vardı.

Yazar: Günay Caymaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir