Borsalardaki BTC miktarı 2 yılın en düşük seviyesinde: Satış baskısı azalıyor mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Kripto para piyasalarında tedirgin bekleyiş sürerken Glassnode, Bitcoin ile ilgili önemli bir veri yayımladı.

Kripto analiz platformu Glassnode, 25 Ağustos itibarıyla Bitcoin’in kripto borsalarında tutulan miktarının son iki yılın en düşük seviyesine indiğini ortaya koyuyor. Bununla birlikte borsadaki BTC miktarında görülen düşüş, BTC’nin bu hafta yatay hareket ettiği periyotta gerçekleşti. 

Glassnode, ayrıca son bir haftalık periyotta zararda olan Bitcoin adreslerinin sayısının dün itibarıyla ayın yüksek seviyesine ulaştığını da ortaya koydu. Bitcoin fiyatı, geçtiğimiz günlerde 25.000 doları test etmiş ancak bu seviyede satıcıların yoğunlaşmasıyla bir düzeltme trendine girmişti. 

Son dönemlerdeki satışları ise çoğunlukla Fed kararlarının yönettiği görülüyor. Bu, Fed, ülkedeki enflasyonu kontrol alma çabasıyla sıkı para politikası araçlarını etkin kullanılmasından dolayı riskli piyasalarda satış baskısı olarak ortaya çıkıyor.

Gözler Fed Başkanı Jerome Powell’a çevrildi

Bundan dolayı bugün Fed Başkanı Powell’ın konuşmasının Bitcoin başta olmak üzere kripto paraların önümüzdeki dönemlerde yönü için belirleyici olabileceği görüşleri bulunuyor.

Bazı yatırımcılar ise hızlıca ortaya çıkabilen satış baskısına rağmen Bitcoin’in yükseliş potansiyeline sahip olduğuna inanıyor. Bu görüşe sahip yatırımcılar, yükseliş ivmesi yakalanana kadar varlıklarını korumak için harici cüzdanlarda saklama yolunu seçiyorlar. Ancak mevcut piyasa şartlarında kripto paralar için net bir yükselişi tetikleyebilecek, bir gelişme henüz yok.

Ancak sakin seyreden kripto piyasalarında kısa vadeli fiyat hareketinden yararlanmak isteyen yatırımcılar, borsaları aktif kullanmaya devam ediyor. 

Son verilere göre ABD vatandaşları, yüzde 14’lük oranla kripto borsası web trafiğine hakim olan yatırımcılar. Türkiye ise dünya genelindeki kripto borsası web trafiğine göre 4. sırada bulunuyor. 

Yazar: Günay Caymaz