Cardano kurucusu, SEC ve Ripple davası için felaket senaryosu yazdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Cardano kurucusu Charles Hoskinson, hafta sonu katıldığı bir soru – cevap etkinliğinde SEC ve Ripple davasıyla ilgili bazı söylentiler duyduğunu ve sonucun kripto piyasası için felaket olabileceğini iddia etti. 

Ripple ve SEC arasındaki dava 2 yılı aşkın süredir devam ederken Cardano kurucusu, zaman zaman Ripple ile ilgili yaptığı yorumlardan dolayı tepki çekti. Hoskinson, dün katıldığı bir oturumda da benzer bir yorum yaparak yeniden dikkatleri üzerine çekti.

Cardano kurucusu ve Ethereum’un kurucu ortaklarından Charles Hoskinson, ABD SEC ile Ripple arasındaki davanın bu hafta 15 Aralık’ta sonuçlanabileceği ve alınacak kararın kripto para piyasaları için son derece olumsuz olabileceğini dair duyumlar aldığını iddia etti. 

Tüm olumsuz gelişmelere rağmen kripto para endüstrisinin yoluna devam edeceğini söyleyen Hoskinson, ne olursa olsun endüstrinin nihayetinde merkezsiz bir ekosistem olduğunu söyledi.

Sona gelinen dava sürecinde kripto topluluğu merakla mahkemenin karar vermesini bekliyor. Son zamanlarda SEC’in Ripple karşısında bir zafer kazanabileceğine dair spekülasyonlar da artmaya başladı. Bunun son örneği ise Charles Hoskinson’ın yorumlarında görüldü. Ripple’ın XRP’yi SEC’e kaydetmeden yasa dışı menkul kıymet sattığı iddiasıyla açılan davada şirketin ile birlikte Ripple’ın eski CEO’su Chris Larsen ve şimdiki CEO Brad Garlinghouse da suçlanıyor. 

Davanın sonucu, altcoin’lerin ABD’de nasıl tanımlanacağı konusunda örnek teşkil edebileceği için tüm kripto piyasasını yakından ilgilendiriyor.

Ripple umutlu kalmaya devam ediyor

Ripple Baş Danışmanı Stuart Alderoty, geçen hafta yaptığı açıklamada Ripple ile XRP satın alanlar arasında bir yatırım sözleşmesinin olmadığını söyledi. Alderoty, ayrıca XRP’nin menkul kıymet varlıklarını belirlemede kullanılan Howey testi sonuçlarıyla örtüşmediğini iddia ederken kripto varlığın geçmiş yıllardaki ICO projeleriyle bir tutulmaması gerektiğini savundu.

Stuart Alderoty, SEC’in Ripple’ın savunmasına yaptığı itirazların asıl nedeninin bunlara cevabı olmamasından kaynaklandığını sözlerine ekledi.

XRP’de son durum

Davanın nasıl sonuçlanacağı belirsizliği korurken XRP’de baskı altında kalmaya devam ediyor. 18,86 milyar dolar piyasa değeriyle en büyük 7. kripto para, bugün piyasa geneliyle birlikte satıcı hareke etmeye devam ediyor. XRP, son 24 saatte %3 düşerken 0,37 dolar bandına çekildi. Altcoin, haftalık bazda ise %5’e yakın değer kaybıyla devam ediyor. 

XRP, Kasım ayının son haftasında 0,41 dolardan reddedildikten sonra geçen hafta 0,39 dolar bandındaki desteğini de kaybederek kademeli düşüş ivmesine devam ediyor. 

Yazar: Günay Caymaz