Caterpillar 3Ç’de beklentileri aştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar – Senad Karaahmetovic

Caterpillar (CAT) hisseleri, şirketin 3Ç’de çok iyi sonuçlar bildirmesinin ardından Perşembe günü piyasa öncesinde yaklaşık %4,5 daha yüksek işlem görüyor.

Caterpillar 3Ç’de hisse başına kazancını (EPS) 3,95 dolar olarak açıklayarak 3,17 dolarlık analist tahminini geride bıraktı. Çeyrek geliri 15 milyar dolar ile 14,15 milyar dolarlık tahminden daha iyi geldi. Makine, Enerji ve Ulaşım segmentindeki gelirler %22 oranında artarak bu başarıyı destekledi.

Faaliyet geliri bir önceki yıla göre %46 artışla 2,41 milyar dolara yükseldi ve 2,01 milyar dolarlık konsensüsü kolayca aştı. Şirket, hisse geri alımları ve temettüler yoluyla hissedarlarına 2 milyar dolar ödediğini açıkladı.

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Jim Umpleby, “Küresel Caterpillar ekibimize, bir çeyrek daha çift haneli büyüme ve hisse başına rekor düzeltilmiş kâr sağladıkları için teşekkür etmek istiyorum.” dedi. “Üçüncü çeyrekte son pazarlarımızın çoğunda sağlıklı talep görmeye devam ettiğimiz için ekibimiz, müşterilerimize hizmet vermeye odaklanmaya devam ediyor.”

Goldman Sachs analistleri, ivme kazanan fiyatlandırmanın üçüncü çeyrekteki başarıyı desteklediğini vurguladı.

“Talep göstergeleri karışıktı; güçlü siparişler ve Enerji ve Ulaşım’daki perakende satışlar, bayi stoklarındaki mevsimsel olmayan artış ve İnşaat Endüstrileri’nin daha zayıf olan perakende satışları ile dengelendi.”