Çevre Bakanı Murat Kurum: “Cumhurbaşkanımızın milletimize açıklayacağı büyük müjdelerimiz var”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı müjdeler olduğunu söyledi.

Konuşmasında 28 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşların mülkiyet sorunlarına ve imar problemlerine ilişkin irade ortaya koyacak bir müjde açıklayacağını belirtti.

Bakan Kurumun açıklaması şöyle:

“İlk evim” projesine 7,5 milyon kişinin konut için başvurduğunu belirten Bakan Kurum, belirlenen taksit ödemelerinde artış olmayacağını söyledi.

Müstakil arsalarla ilgili imar planı hazırladıklarını ve vatandaşın mevzuata uygun şekilde istediği gibi bir proje kullanabileceğini söyledi. Yine vatandaşın arzusuna bağlı istenirse hazır projelerin ücretsiz kullanılabileceğini de belirtti.

Çoğunluğa ulaşılması durumunda TOKİ’nin arsa yapım desteği vereceğini belirten Bakan Kurum konutlarda da yine çoğunluğun sağlanması durumunda yapım desteği verileceğini söyledi. Sürecin müteahhit ile TOKİ arasında olacağını Bakanlığın ise köprü görevi üstleneceğini, kredi ve hukuki süreçte vatandaşın yanında yer alacağını ifade etti.

Yazar: Deniz Engin