Diyanet İşleri Başkanlığı: “Zorunluluk olmadıkça paranın vadesiz hesapta tutulmasının dine uygun değil”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu, vadesiz mevduatın dinen uygun olmadığını söyledi.

Vatandaştan gelen soruları yanıtlayan Din İşleri Yüksek Kurulu, zorunluluk olmadıkça paranın vadesiz hesapta tutulmasının dine uygun olmadığını belirtti. Yapılan açıklamada vadesiz mevduat hesabına yatırılan paranın faiz gibi dinen meşru olmayan işlemlerde kullanılması da söz konusu olabileceğinden, bu hususta meşru seçenekler olduğu sürece, zorunluluk olmadıkça paranın böyle bir hesapta tutulması dinen uygun değildir, ifadesine yer verildi.

“Vadeli mevduat caiz değil”

Daha önce faizli mevduata para yatırılmasının caiz olmadığını da açıklayan kurul, faiz oranının enflasyonun altında ya da üstünde olmasının faiz gerçeğini değiştirmeyeceğini, faizin de dinen haram olduğunu söylemişti.

Vadeli mevduat hesaplarından bir fazlalık herhangi bir şekilde elde edilmiş ise, kişinin bu gelirleri kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu yakınları için kullanması caiz olmayıp sevap beklemeksizin ihtiyaç sahiplerine vermesi gerektiği vurgulanmıştı.

Yazar: Necdet Erginsoy