Düşüş eğiliminin 3 yılın zirvesine yaklaşmasıyla Nasdaq yakında toparlanabilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar – Senad Karaahmetovic

Citi stratejistleri müşterilerine gönderdikleri bir notta, hisse senedi piyasalarındaki genel pozisyonlanmanın oldukça boğa yönlü olmaya devam ettiğini belirtti.

Yine de mevcut pozisyonlardaki kâr/zarar seviyelerinin bir alt kümesinin, “giderek daha gergin” göründüğünü ve bunun bir toparlanmanın önünü açabileceği belirtiliyor. Geçen hafta kısa vadeli kârlar artmaya devam ettiğinden kâr realizasyonu artarak hisse senedi piyasasını destekleyebilir.

Stratejistler “S&P genelinde vadeli işlem pozisyonları, yatırımcıların FOMC sonrası uzun pozisyonlarını çözmesiyle zayıflamaya devam ediyor. Sonuç olarak net kısa pozisyonlama hafta içinde (-11,2 milyar dolar) seviyesine yükselerek iki hafta önce gördüğü seviyelere geri döndü ancak buradaki pozisyonlama, yılın başlarında görülen seviyelerden hâlâ biraz uzak.” dedi.

Yatırımcılar yeni kısa pozisyonlar eklemeye devam ederken Nasdaq’taki kısa pozisyonlar 3 yılın en yüksek seviyelerine yaklaştı.

“Pozisyon alma riskleri artıyor, özellikle de Nasdaq’taki kısa pozisyonlar (nominal -17 milyar ABD doları) için. Neredeyse tüm kısa pozisyonlar artık kârda ve ortalama kısa pozisyon kârları %5’in üzerinde. Yakın vadede kısa vadeli kâr alımlarının azalması, mevcut piyasa seviyelerine geçici olarak destek sağlayabilir ve düşüş yönlü hareketleri sınırlayabilir.”

Avrupa’da da pozisyonlar geçen haftaki yeşil kapanışa rağmen düşüş eğilimini koruyor.