Elon Musk, bu hafta Twitter satın alımını kapatmaya hazırlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Elon Musk’ın sancılı geçen sürecin ardından Cuma günü Twitter satın alımını tamamlayacağı bildirildi.

Elon Musk, bu hafta resmen Twitter’ın sahibi olacak

Bloomberg haberine göre Elon Musk, dün katıldığı bir video konferansta Twitter’ın satın alınmasının haftanın son iş günü tamamlanacağını söyledi. 

Tesla ve SpaceX CEO’sunun bankalarla yaptığı görüşme sonrası kredi limitleri konusunda anlaştıktan sonra Twitter’ın satın alınması için gerekli fona ulaştığı aktarıldı. Muski bu ayın başında 44 milyar dolar olan satın alma teklifini yenileyerek, daha önce satın almaktan vazgeçtiği yönündeki kararını değiştirmiş oldu.

Ayrıca Musk’ın, daha önce satın alımı finanse edecek kuruluşlarla da son kez görüşerek mutabık kaldığı bildirildi. Buna göre Risk sermayesi girişimi Sequoia Capital, Fidelity Management ve Kripto para borsası Binance, en büyük fon sağlayıcılar arasında bulunuyor.

Binance CEO’su Changpeng Zhao ise dün Suudi Arabistan’da katıldığı bir konferansta Twitter satın alımına desteğini yineledi. 

Elon Musk, daha önce sosyal medya platformu Twitter için raporlanan bot hesapların sayısının yanlış olduğunu iddia ederek şirketi satın almaktan vazgeçtiğini dile getirmişti. Bunun üzerine Twitter yönetimi, Elon Musk’a dava açarak sürecin devam etmesi talebinde bulundu. 

Musk, son yaptığı açıklamalarda sosyal medya devi için fazla ödeme yaptığını söylerken bunun yanında şirketin uzun vadeli potansiyeline güvendiğini de aktardı. 

Kripto paralarla yakın ilişki içinde olan milyarder iş insanı, satın alma sürecinin ardından Twitter üzerinde yapacağı değişiklikler merakla bekleniyor. 

Diğer yandan bu hafta ortaya atılan bir iddiaya göre Twitter’ın kendi kripto cüzdanını geliştirmek için prototip çalışmalarına başladı.

Yazar: Günay Caymaz