Elon Musk, Twitter anlaşmasını tamamlamaya yaklaşırken DOGE piyasası hareketlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Elon Musk’ın :Twitter satın alımını tamamlamadan önce şirketin genel merkezini ziyaret etmesinin ardından Dogecoin fiyatı, hızlı yükseldi.

Elon Musk’ın bu hafta satın alımı tamamlaması bekleniyor

Elon Musk, bu yılın başlarında Twitter’ı satın alma niyetini ortaya koyduktan sonra bu süreç yıl boyunca sancılı şekilde devam etti. Milyarder iş insanı, yaz döneminde Twitter’daki bot sayısının raporlanan rakamdan çok daha fazla olduğunu gerekçe göstererek anlaşmadan vazgeçtiğini söyledi. Twitter yönetimi ise karşı hamle olarak anlaşmanın devam etmesi gerekçesiyle Elon Musk’a dava açtı.

Bu ayın başında kararını yeniden gözden geçiren Elon Musk, Kasım ayında başlayacak dava öncesi teklifini yineleyerek Twitter’ın satın alma sürecine devam etme kararı aldı.

Bu hafta başında ise gündeme Elon Musk’ın satın alma işlemini Cuma gününe kadar tamamlayacağına dair gelişmeler yansıdı. Son olarak ise Elon Musk’ın dün geç saatlerde Twitter Genel Merkezi’ni ziyaret etmesi heyecanla karşılandı ve bu heyecan Dogecoin fiyatına son derece olumlu yansıdı.

DOGE fiyatı, yeniden Musk etkisiyle yükseliyor

Tesla ve SpaceX’in CEO’su dün Twitter merkezine girişini gösteren videoyu yayımlamasının ardından Dogecoin fiyatında yükseliş ivmesi hızlandı. DOGE, dün %15 yükselişle 0,072 dolarda kapanış gördü. Yeni günde de yükselişine devam eden kripto para, günün ilk saatlerinde %12’lik daha yükseliş görerek 0,081 dolara kadar yükseldi. Böylece DOGE, Ağustos ayı zirve bölgesine ulaşmış oldu.

Diğer yandan DOGE’nin hızlı yükselişinin büyük yatırımcılar tarafından yönetildiği görüldü. Kripto işlemleri izleme platformu Whale Alert, büyük yatırımcıların son 24 saatte iki ayrı işlemde 407.755.487 DOGE (32,21 milyon dolar) transfer ettiğini duyurdu.

Elon Musk, bilindiği gibi Dogecoin’i benimseyen ve geçmiş dönemlerdeki devasa değer artışına direkt katkısı olan biri. Bu yüzden Musk’ın Twitter’ın sahibi olmasıyla DOGE’nin kullanım alanının artacağını düşünen yatırımcılar, son gelişmeyi pozitif fiyatladılar.

Bunun yanında Shiba fiyatı da dolaylı bir etkiye bağlı olarak son 24 saatte %7’ye yakın yükseldi. Haftalık kazancını %14’e taşıyan SHIB, şu an 0,0000113 dolar seviyesinde bulunuyor.

Yazar: Günay Caymaz