Elon Musk, Twitter’ın sahte hesaplarını yeniden gündeme getirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Elon Musk, yeniden Twitter üzerindeki sahte hesapları gündemine aldı. Bu sefer Binance CEO’su Changpeng Zhao da Musk’a destek verdi.

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, son tweet’lerinde kendisine yapılan yorumların çoğunun bot hesaplardan geldiğini söylerken Binance CEO’sunun sahte hesaplarından oluşan bir görseli örnek gösterdi.

Bunun üzerine bu duruma kayıtsız kalmayan Changpeng Zhao, yorumlardaki tek gerçek cevabın kendisine ait olduğunu söylemek yorumların yüzde 90’ının sahte hesaplardan oluştuğunu konusundaki eleştiriye katıldı.

Ayrıca Elon Musk ile Changpeng Zhao arasındaki ilişki Twitter’ın satın alma sürecine kadar dayanıyor. O dönemde Musk, satın alma için fon ararken Binance, 500 milyon dolarlık bir fon taahhütünde bulunmuştu.

Bilindiği gibi Elon Musk, Twitter satın almak için 44 milyar dolarlık bir teklifte bulunmuş ve iki taraf satın alım konusunda anlaşmıştı. Ancak Tesla ve SpaceX patronu, Temmuz ayında sosyal medya devinin sahte hesaplarının, kendilerine iletilen rapordan çok daha fazla olduğunu iddia ederek satın alımdan vazgeçtiğini duyurdu.

Twitter yönetimi ise bu hamlenin ardından satın alımın gerçekleşmesini sağlamak için Elon Musk’ı mahkemeye verdi. Bunun üzerinde Musk, yanıltıcı bilgi iddiasıyla karşı dava açarak, talep ettiği gerçek sahte hesap bilgilerini, şimdi mahkeme emriyle vermek zorunda kalacaklar şeklinde bir çıkış yaptı.

Şimdi Twitter ile Elon Muski arasındaki ilk duruşmanın Ekim ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Diğer yandan bazı kaynaklar, Musk’ın davayı 1 ay daha erteleme talebi olduğunu iletirken Reuters tarafından ortaya atılan bir iddiaya göre Elon Musk, Twitter’ın sahte hesaplarla ilgili doğru bilgiyi iletmesi durumunda satın alımı gerçekleştirebilir.

Yazar: Günay Caymaz