En büyük kripto opsiyon borsası Deribit siber saldırıya uğradı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Kripto para borsası Deribit’in siber saldırı sonucu ilk raporlara göre 28 milyon dolarlık kripto para kaybettiği bildirildi. Borsa, saldırının hemen ardından fon çekim işlemlerini askıya aldı

Kripto para endüstrisinin pazar payına göre en büyük Bitcoin opsiyon borsası konumundaki Deribit, siber saldırı şokuyla sarsıldı.

Şirket tarafından yapılan ilk açıklamada hacker’ların borsanın sıcak cüzdanlarını hedef aldığı belirtilirken 28 milyon dolar değerinde kripto para çaldıkları söylendi. Borsa, müşteri fonlarının güvende olduğunun altını çizerken mevcut kaybın şirketin rezervlerinden karşılanacağını duyurdu.

Deribit’e yönelik saldırının dün gün sonuna doğru gerçekleştiği bilgisi de verildi. Deribit, müşteri fonlarının %99’unun soğuk cüzdanlarda tutulduğunu belirtirken bu saldırı dolayısıyla operasyonlarının etkilenmeyeceğini ve finansal durumunun güçlü olduğunu da vurguladı.

Ayrıca borsa yetkilileri, güvenlik kontrollerinin devam ettiğini ve üçüncü taraf şirketler Copper, Clearloop ve Cobo ile yapılan fon çekim işlemleri de dahil olmak üzere, platformun güvenli hale geldiğinden emin olana kadar çekim işlemlerinin askıya alındığını söyledi.

Yazar: Günay Caymaz