Estee Lauder’in Berenberg’deki notu “yetersiz görünürlük” nedeniyle düştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar – Senad Karaahmetovic

Berenberg analistleri, sınırlı görünürlük ve toparlanma hızını gerekçe göstererek Estee Lauder (NYSE:EL) hisselerini, hisse başına 220 dolar fiyat hedefi ile “satın al”dan “tut”a düşürdü.

Not düşürme aksiyonu, şirketin geçen hafta mali ilk çeyrek sonuçlarına göre organik satışların yıldan yıla %5 düştüğünü bildirmesinin ardından geldi. Estee Lauder zayıf satış performansından, Çin’de devam eden COVID-19 kısıtlamalarını sorumlu tuttu.

Berenberg’in not ve fiyat hedefini düşürmesi, “özellikle ABD ve Hainan’daki perakendeci stoklarının eritilmesi, Çin’deki COVID-19 kısıtlamalarının devam eden olumsuz etkileri ve dağıtım yatırımlarının artması (artan tüketici erişimini ve yeni pazarlara girişi desteklemek) ve %25’lik daha yüksek vergi oranı gibi şirketin şu anda karşı karşıya olduğu olumsuzlukları” yansıtıyor.

Ayrıca 2025’ten önce gelmeyebilecek nihai bir toparlanmanın zamanlaması konusunda da temkinli davranılıyor.

“Nihayetinde toparlanma biçimi; katı COVID-19 politikasının gevşetilmesi gibi Çin’deki tüketici hareketliliğine ve daha az ölçüde Kuzey Amerika’daki tüketici zeminine bağlı olacaktır. 12 aylık fiyat hedefimiz kazanç revizyonlarımızı ve yükselen tahvil getirileri nedeniyle %7,9’a (daha önce %7,4’tü) yükselen AOSM’yi yansıtacak şekilde 220 dolara (323 dolardan) düşüyor.”

Analistler net olarak Estee Lauder’in işinin, “tüketici alışveriş alışkanlıklarındaki bozulmaya ve değişimlere karşı çok hassas” olduğu sonucuna varıyor. Bu durum, işletmenin karşı karşıya olduğu diğer zorluklarla birlikte ileride daha fazla dalgalanma yaratabilir.