Ethereum Merge güncellemesi yaklaşırken yeni bir problem ortaya çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum Merge güncellemesine çok kısa bir zaman kaldı. Ethereum geliştiricileri güncelleme tarihinin 15 Eylül olacağını açıkladı. Ancak kesin tarih hash oranına bağlı olabilir.

Merge, kripto ekosistemi için oldukça önemli bir olay olacak. Ancak ikinci en büyük kripto para birimi Coinbase ile sıkıntı yaşayabilir.

Coinbase Ethereum’u nasıl etkiler?

Tanınmış kripto para yatırımcısı Ran Neuner, Coinbase’in, Merge sonrası Ethereum ekosisteminde oynayacak büyük bir rolü olduğuna inanıyor. Neuner’e göre Coinbase, Ethereum 2.0’daki en büyük doğrulayıcılardan biri olacak.

Ethereum, proof-of-work tabanlı bir konsensüs mekanizmasından bir proof-of-stake mekanizmasına geçiş yapacak. Proof-of-stake, işlemleri doğrulamak ve sistemi çalışır durumda tutmak için doğrulayıcılara bağlı.

Neuner’e göre, çok fazla Ethereum‘a sahip olan Coinbase, en büyük doğrulayıcılardan biri olacak. JPMorgan analisti Kenneth Worthington, kripto borsasının birleşmeden anlamlı bir yararlanıcı olacağını açıkladı. Ayrıca Coinbase’in Ethereum varlıklarında yaklaşık %15’lik bir paya sahip olduğunu tahmin ediyor.

Ethereum’un Coinbase problemi

Sorun, Tornado Cash yaptırımının potansiyel yasal sonuçları nedeniyle ortaya çıkıyor. Neuner, Coinbase’in kurumların Ethereum’u hissesine izin vereceğine ve işlemlerin doğrulayıcıları olacağına inanıyor.

Neuner, Coinbase işlemi doğrularsa OFAC’ın radarı altında olabileceğine inanıyor. Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi, ABD Hazinesinin Tornado Cash’i onaylayan bir departmanıdır. Öte yandan, böyle bir işlemi doğrulamayı reddederlerse, Ethereum değersizleşebilir.

Bu makale ilk olarak Kripto Para Haber üzerinde yayımlanmıştır