Ethereum, yeni bir güncelleme için test çalışmalarına başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Ethereum geliştiricileri, geçen ay Blockchain ağının en büyük güncellemesi olarak görülen hisse ispatı (PoS) konsensüs mekanizmasına geçiş sonrası yoluna devam ediyor.

Yol haritasına göre Ethereum ağı şimdi Merge sonrası en büyük güncellemesi olarak Shanghai güncellemesine hazırlanıyor. Buna göre geliştiriciler, Shanghai için test ağının resmi olarak başladığını duyurdu.

Shandong adı verilen test ağı, geliştiricilerin Ethereum ağındaki protokollerini bir sonraki sürüme yükseltmesi için deneme yapmalarını sağlayacak. Geliştiriciler, Shanghai yükseltmesi sonrası ağa verimlilik katması beklenen birçok EIP’nin etkinleştirilmesinin önünün açılacağını ifade ediyor. Shanghai ile birlikte ilk olarak 5 Ethereum iyileştirme önerisinin devreye alınması bekleniyor. 

Bunlar arasında en çok beklenen iyileştirme önerisi olan EIP – 4895’in verimlilik ve ölçeklenebilirlik sorunlarının çözülmesinde katkı sağlaması bekleniyor.Güncellemenin ana ağa uygulanmasının 2023 yılında yapılması planlanıyor.

Diğer yandan Ethereum’un PoS sistemine geçişiyle birlikte ağın merkezsizliği hakkında eleştiriler yoğunlaştı. Ayrıca Merge güncellemesi sonrası, sert düşüşler gören Ethereum, büyük güncellemeden sonra %25’i bulan değer kayıpları gördü.

Ethereum fiyatında son durum

Ethereum, son bir aylık periyotta 1.200 doların altına kadar geriledikten sonra 1.300 doları pivot seviye olarak kullanarak yatay hareketine devam ediyor. Bu süreçte kurumsal yatırımcıların da Ethereum’a olan ilgisini azaltması, en büyük altcoin fiyatının yılın düşük seviyelerinde hareket etmesine katkı sağlıyor. 

Son açıklanan Shanghai güncellemesi için ilk adımın atılması, teknik bir güncelleme olduğu için Ethereum fiyatı üzerinde önemli bir etkisinin olması beklenmiyor. Ayrıca güncellemenin ana ağa dağıtılması, 2023 yılında gerçekleşmesi beklenirken faydanın orta ve uzun vadede görüleceği tahmin ediliyor.

Yazar: Günay Caymaz