Euro Bölgesi üçüncü çeyrek büyüme oranı açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Euro Bölgesi üçüncü çeyrek büyüme rakamları açıklandı. Rekor yüksek enflasyonla mücadele eden bölge ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde %0,2 oranında büyüme gösterdi.

Bölgeye bağlı ülkelerden üçüncü çeyrekte en yüksek büyüme %0,7 ile İsveç’te görülürken ikinci sırada %0,5 büyüme ile İtalya yer aldı. Portekiz ve Litvanya’da %0,4’lük büyüme ile pozitif performans gösteren ülkeler oldu. En sert daralmayı %1,7’lik daralmayla Letonya yaşadı.

Euro Bölgesi’nde üretim ve ticaretin yavaşlamasıyla ekonomik büyümede de yavaşlama bekleniyordu. Yılın ilk çeyreğinde %0,6, ikinci çeyreğinde ise %0,8 oranında büyüme gösteren bölge ekonomisinde enerji sorununun derinleşmesi aktiviteyi kısıtladı.

Avrupa Merkez Bankası faiz adımlarını yavaşlatabilir

Bu yıl 200 baz puanlık faiz artışı yapan Avrupa Merkez Bankası için istihdam sektörünün canlı kalması faiz artışını destekleyen bir etkendi. Ancak son toplantıda sektörlerdeki yavaşlamanın işsizlik oranını artıracağın beklendiği belirtildi. Ekonomik büyüme üzerindeki baskıların artması bankanın gelecek aylardaki faiz artış hızını yavaşlatabilir.

Yazar: Deniz Engin