FTX borsasından tek çıkış noktası olarak görülen Tron, borsada aşırı değerlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – FTX borsasının likitide krizine girerek çekim işlemlerini durdurmasının ardından Tron CEO’su Justin Sun, Sam Bankman-Fried ile bir anlaşma yaparak borsadan bir acil çıkış kapısı açtı. Ancak bu çıkış oldukça maliyetli gözüküyor.

Justin Sun, FTX’in bu haftaki çöküşünün ardından devreye girdi ve FTX ile bir anlaşma yaptı. FTX CEO’sunun da teyit ettiği gibi bu anlaşma kapsamında dün borsa kullanıcılarının varlıklarını Tron ekosistemine dahil tokenleri TRON (TRX), Bittorent (BTT), JUST (JST), Sun (SUN) ve Huobi Token (HT) ile takas etmelerine izin verildi.

Tron, anlaşma kapsamında borsaya 13 milyon dolar gönderdi. Bu hareket, TRX’in borsada dün %3780 oranında muazzam bir artışla 2,5 dolara kadar yükselmesine neden oldu. Varlığın gerçek değeri ise şu an 0,057 dolar. FTX borsasında sıkışan yatırımcıların ciddi TRX talebi karşısında primlenen kripto para, ilerleyen saatlerde geriledi, ancak şu anki 0,29 dolar fiyatıyla diğer borsalardan yaklaşık %500 primli fiyatlanmaya devam ediyor.

FTX kullanıcılarının varlıklarını, şu an tek çıkış noktası olarak görülen TRX’e dönüştürmesi, varlıklarının önemli bir kısmından vazgeçtiğinin bir göstergesi. Zira kullanıcılar, güncel duruma göre ortalama 0,29 dolar fiyatından aldıkları TRX’leri, diğer borsalarda ancak ortalama 0,057 dolardan satabilecek.

Bu durum gösteriyor ki kullanıcılara yüksek fiyattan TRX satan taraf FTX ve Justin Sun, bu operasyonunun kâr edenleri oldu. Diğer yandan mevcutta FTX’te TRX tutan kullanıcılar, varlıklarını yüksek fiyattan satabilirler ancak elde edecekleri kârları -borsadan çıkış olmadığı için- akıbeti belli olmayan bir platformda kalmış olacak.

Yazar: Günay Caymaz