Goldman Sachs, Foxconn’un %90 artış potansiyeline sahip olduğunu düşünüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar – Alessandro Albano

Goldman Sachs, önümüzdeki yıllarda kazanmaya devam edecek olan elektrikli otomobil pazarında yatırımcılar için mükemmel bazı sürprizler barındırabilecek bir hisse senedine işaret etti.

Bir CNBC raporunda yatırım bankası, hisseyi elektrik piyasasının daha genel bir bağlamında tanıttı ve sektördeki ana eğilimin, araçlar daha fazla teknoloji odaklı hale geldikçe artacak olan eğlimin, “EV üretiminde dış kaynak kullanımı” olduğunu yazdı.

Bankanın tahminlerine göre 2025 yılında 36 milyar dolara, 2030 yılında ise 144 milyar dolara ulaşacak olan, bahsedilen bu dış kaynak kullanımı eğilimi, otomobil üreticilerini sıfırdan tedarik zincirleri oluşturmaktan kurtardığı ve markaların üretim kapasitelerinin olmadığı pazarlara girmelerini sağladığı için e-araçlar için belirleyici bir adım.

Yatırım devi için bu eğilim, son zamanlarda Çin’deki ana Apple (NASDAQ:AAPL) fabrikasını etkileyen COVID-19 politikalarına karşı yükselen protestolarla tanınan, dünyanın en büyük elektronik üreticisi ve iPhone’ların en büyük tedarikçisi Foxconn (TW:2354) olarak da bilinen, Tayvan’da listelenen Hon Hai Precision’un (TW:2317) lehine olacak.

Goldman, hisse senedinin notunu “nötr”den “satın al”a çıkardı ve hedef fiyatı 134 yeni Tayvan doları -NT- (4,40 dolar) olarak belirledi; bu da mevcut fiyatlara göre yaklaşık %28’lik bir artış anlamına geliyor. “Boğa” senaryosuna göre elektrikli araç teslimatları beklentilere uygun şekilde devam ederse Tayvanlı şirketin hedef fiyatı 200 dolar olacak ve bu da %90’lık bir artış anlamına gelecek.

Emsallerine kıyasla Foxconn, teknik bilgi birikimine ek olarak 24 farklı ülkeye dağılmış fabrikalarıyla “küresel çaptaki varlığına” güvenebilir. Goldman, “otomotiv endüstrisinin yerelleştirilmiş üretim gereksinimlerine” uyduğu için şirketin “önemli bir avantajı” olduğunu belirtti.

Goldman’a göre bu durum “COVID-19, jeopolitik gerilimler ve enflasyon gibi bazı makro belirsizlikleri de giderebilir.”

Genel olarak Tayvanlı devin potansiyeli, elektrikli araç piyasası için kesinlikle olumlu bir bağlama oturuyor. ABD’li yatırım bankası Cowen’a göre e-araç pazar payı “bir önceki tahminleri olan %9,6 ve %25,7’ye göre 2025’te %21,5 ve 2030’da %33,3’e yükselecek.”

Cowen analistlerine göre “bu artış büyük ölçüde Tesla’nın devam eden başarısı, yerli orijinal malzeme üreticilerinin (OEM) yeni araçları ve Çin ve Avrupa’da devam eden güçlenmeden kaynaklandı.”