Güçlü sonuçlarla Nutanix hisseleri yükseldi, analistler “cesaret buldu”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar – Senad Karaahmetovic

Nutanix (NASDAQ:NTNX) hisseleri, şirketin çok güçlü dördüncü çeyrek sonuçları bildirmesinin ardından %16’nın üzerinde artış gösterdi.

Nutanix raporunda hisse başına 0,17 dolar zarar açıkladı – bu rakam, analistlerin beklediği hisse başına 0,38 dolar zarardan çok daha iyi. Çeyrek geliri, 355,3 milyon dolarlık ortak tahmine karşılık 385,5 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Bu çeyrek için şirket, 372,63 milyon dolarlık tahminlere kıyasla 410 milyon dolar ile 415 milyon dolar aralığında bir gelir öngörüyor. Tüm yıl bazında ise şirket, 1,66 milyar dolarlık tahmine göre daha iyi olan 1,77 milyar dolar ila 1,78 milyar dolar arasında bir gelir bekliyor.

Nutanix CFO’su Rukmini Sivaraman, “Mali 2022 sonuçlarımız, yıldan yıla %27 ACV fatura büyümesi ve yıllık bazda sürdürülebilir olmasını beklediğimiz pozitif serbest nakit akışına ulaşılması ile abonelik modelimizdeki güçlü ilerlemeyi yansıtıyor.” dedi.

Bir Morgan Stanley analisti, fiyat hedefini güçlü büyümeyi yansıtacak şekilde 18 dolardan 22 dolara yükseltti ancak “yönetimsel/organizasyonel değişikliklerin sayısı” ve zorlu makro zemin göz önüne alındığında “eşit ağırlık” derecesini korudu.

Analist, bir müşteri notunda “NTNX, tedarik zincirinin iyileşmesi ve şirketin daha iyi satışlar/büyük anlaşma faaliyetleri görmesi nedeniyle dördüncü çeyrekte daha iyi performans gösterdi. Şirket, maliyet disiplini ve satış gücünün istikrara kavuşmasının bir sonucu olarak CF’de AD hedeflerine büyük ölçüde geri dönüyor.” diye ekledi.

Needham & Company analisti de güçlü sonuçlara dikkat çekerek NTNX için hisse fiyat hedefini 5 dolar artırarak 25 dolara çıkardı.

“Müşteriler Dijital Dönüşüm, Veri Merkezi modernizasyonu ve Hibrit Çoklu Bulut girişimlerine yatırım yaptıkça şirket güçlü bir talep görüyor. Daha da önemlisi, Yenilik ekibi üst düzey bir performans sergiliyor ve bu da Nutanix’in yinelediği ‘en az 300 milyon dolarlık’ MY25 Serbest Nakit Akışı hedefi, %10-%15 marj anlamına geliyor.” dedi.