Gün Öncesi: Dollar Store, Workday, VMWare kazanç raporları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar – Liz Moyer

Yatırımcıların yaz rallisini canlandırmaya çalışmasıyla hisse senetleri yükseldi.

Piyasalar çoğunlukla sakin ve yatırımcılar, Fed’in Perşembe günü Jackson Hole’de başlayacak yıllık toplantısından gelecek haberlere kadar nefesini tutmuş durumda. Başkan Jerome Powell’ın Cuma günü konuşma yapması planlanıyor ve Fed’in enflasyonu kontrol altına alma sözünü yeniden teyit etmesi bekleniyor.

Perşembe günü ikinci çeyrek gayri safi yurtiçi hasılaya ilişkin bir veri daha açıklanacak. Analistler bu verinin çeyrekten çeyreğe %0,8’lik bir düşüş göstermesini bekliyor. Ayrıca haftalık işsizlik başvuruları verileri de paylaşılacak. Her iki raporun da Fed’in faiz oranlarına ilişkin bir sonraki hamlesini etkileyip etkilemeyeceğini göreceğiz.

Yatırımcılar, enflasyonun sakinleşmeye başladığına dair bazı işaretlere dayanarak Fed’in faiz artırımı temposunu yavaşlatacağını umuyor. Ancak bu kazanç sezonunda perakendecilerden gelen raporlar, Amerikalı tüketicilerin yüksek fiyatlar nedeniyle baskı altında hissetmeye devam ettiğini ve bunu telafi etmek için harcama alışkanlıklarını değiştirdiğini gösteriyor. Yatırımcılar, indirimli büyük perakendeciler yarın kazanç raporlarını açıkladığında bu eğilim hakkında daha çok yorum yapabilecek.

Powell’ın Cuma günkü konuşması ile yatırımcılar, Pazartesi günkü İşçi Bayramı tatili öncesinde ABD’de uzun bir hafta sonuna girecek.

İşte bugün piyasaları etkilemesi muhtemel üç gelişme:

1. Dollar kazanç raporu

Dollar General Corporation (NYSE:DG) Perşembe günü kazanç raporunu paylaşacak. Analistler, 9,4 milyar dolar gelirle 2,94 dolar hisse başına kazanç (EPS) raporlamasını bekliyor. Dollar Tree Inc (NASDAQ:DLTR) için ise analistler, 6,8 milyar dolar gelirle 1,59 dolar EPS öngörüyor.

2. Workday kazanç raporu

Workday Inc ‘in (NASDAQ:WDAY) 1,5 milyar dolar gelirle 79 sent EPS bildirmesi bekleniyor.

3. VMWare kazanç raporu

VMware Inc (NYSE:VMW) 3,3 milyar dolar gelir ve 1,58 dolar EPS paylaşabilir.