Güney Kore’de stabil kripto paralar mercek altında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel haber ajansı News1’ın haberine göre, Güney Kore’nin Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), kara para aklamayı önlemek için kripto borsalarında kullanılan stabil coin’lerin oranını incelemeyi planlıyor.

FSC’nin “Risk Assessment Index Development, Improvement, and Application Methods Study for New Business Areas” raporu, finansal otoritelerin stabil coin’lerin kara para aklamaya oldukça yatkın olduğunu belirtiyor.

News1’in haberinde, bu nedenle düzenleyicinin kara para aklama tehdidini ele almanın bir aracı olarak borsalarda kullanılan stabil coinlerin oranına bakması gerektiğini söylediği belirtildi.

Güney Koreli yetkililer son yıllarda dijital varlıklarla ilgili proaktif davranış sergiledi ve Ağustos ayından beri ülkenin parlamentosunda tartışılmayı bekleyen kripto ile ilgili yaklaşık 13 yasa tasarısı bulunuyor.

Güney Kore hükümeti, Haziran ayında Terra ağının çöküşünün tetiklediği dijital varlık pazarını denetlemek için özel olarak bir komite oluşturmaya başladı. Yaklaşık 280.000 Güney Korelinin, Terra stabil coin UST’nin ve LUNA token’ının kurbanı olduğu düşünülüyor.

Bu makale ilk olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır