Hazine Bakanı Nebati: “Sosyal konut projesi çarpan etkisiyle 1,5 trilyonu aşan ekonomik değer sağlayacak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin yarın (13 Eylül Salı) saat 14.00’te Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını duyurdu.

Ağustos ayı içinde projenin içeriği hakkında bazı bilgiler paylaşan Bakan Kurum, projenin 81 ilde geçerli olacağını, konutun yanında, arsa ve sanayi sitelerinin de satılacağını belirtti.

Gelir koşulları şöyle: İstanbul için aylık geliri 16 bin TL’nin altında, diğer illerde ise aylık geliri 14 bin TL’nin altında olmalı.

Sosyal konut projesinde emekli, işçi, öğrenci, engelli, gaziler ve şehit yakınlarına toplam 250 bin konut ayrılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, emekli, işçi, öğrenci, engelli, gaziler ve şehit yakınları için ayrı bir bütçe ayırdıklarını belirtti. Bu kapsamda toplam 250 bin konut inşa edileceğini belirten Bakan Nebati’nin açıklaması şöyle:

Ekonomi politikamızın hedefi sadece büyüme değil. Temel amacımız, ekonomik büyümenin yaratacağı refahı toplumun tüm kesimlerine yaymak.

Vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile başlatıyoruz.

Emeklilerimiz, işçilerimiz, öğrencilerimiz, şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve engelli vatandaşlarımız için büyük ölçekli bir bütçe ayırdık, toplam 250 bin konut inşa edeceğiz. Böylece, Hazine’nin desteğiyle 1 milyondan fazla vatandaşımızı güvenli konutlara taşıyacağız.

Sosyal konut projesinin ekonomiyi güçlendirmesi bekleniyor

Hazine’nin sosyal amaçlı bu dev yatırımının ayrıca, çarpan etkisiyle, 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer yaratacağını öngörüyoruz. Bu dev proje ile en az 100 bin yeni istihdam oluşturacak, 250’den fazla alt sektörün, sanayinin ve ticaretin çarklarını hızlandıracağız.

Ekonomimizde itici güç olacak bu büyük proje, tüm Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun.

Yazar: Deniz Engin