İflasın eşiğine gelen kripto şirketi Celsius, borçlarını ödemeye başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Kripto para endüstrisinde büyük ses getiren kripto şirketlerinden biri olan Celsius’un, Temmuz ayıyla birlikte kredi borçlarını ödemeye başladığı görüldü.

Son gelişmelere göre kripto kredi şirketi Celsius, MakerDAO platformundaki kredisine 142 milyon dolarlık bir ödeme yaptı ve Bitcoin teminatlı kredisinin tasfiye fiyatını 5.000 dolara kadar düşürdü. En büyük kredi ödemesi ise dün 114 milyon dolar olarak yapıldı.

Geçen ay tüm müşteri işlemlerini askıya almak zorunda kalan Celsius, buna gerekçe olarak mevcut piyasa koşullarını ve çekim yükümlülüklerini düzenleme çabasını gösterdi. Celsius’un MakerDAO’ya yaptığı ödemenin yanında Aave ve Compound platformlarına da toplamda 67 milyon dolarlık bir borç ödemesi gerçekleştirdiği söyleniyor.

FTX, Celsius’u destekleme planından vazgeçmişti

Celsius, son 3 haftada oldukça zor zamanlar geçirdi. Hızlı fon çıkışları görülen kripto para endüstrisinde ayakta kalmayı başaran şirketler, zor durumda olan şirketleri kurtarmak için bazı girişimlerde bulundu. FTX borsası, geçen hafta Celsius’u kurtarmak için kredi teklifinde bulunan firmalardan biriydi. Ancak FTX tarafından yapılan açıklamada şirketin finansal tablolarında 2 milyar dolarlık bir açık tespit edilmesinden sonra kurtarma planlarından vazgeçtikleri bildirildi.

Celsius, uzmanlardan danışmanlık desteği aldı

Celsius yetkilileri iflas etmemek için yoğun çaba harcarken şirketin finansmanını yeniden yapılandırmak için Citigroup ve Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP’nin danışmanlığına başvuruldu.

Yeniden yapılandırma çabaları içerisinde alınan ilk aksiyonlar, şirketin 150 kişiyi işten çıkarması ve kredileri geri ödemeye başlaması oldu. Kripto ödemeleri, Blockchain ağı üzerinden takip edilebildiği için, kripto para yatırımcıları, gelişmeleri yakından takip edebiliyor.

Son gelişme bazı kripto yorumcuları tarafından olumlu karşılanırken duruma temkinli yaklaşanlar, şirketin, toparlanma için henüz yolun başında olduğunu düşünüyor. Yine de Celsius’un önemli miktarda kredi ödemesi yaparak tasfiye rakamını aşağı çekmesi ve kısa vadede zaman kazanması, olumlu bir gelişme olarak yorumlanabilir.

Yazar: Günay Caymaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir