Joules, kurtarma görüşmelerinin sonuç vermemesi ile kayyum atayacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar – Geoffrey Smith

İngiltere’nin moda grubu Joules (LON:JOUL), Pazartesi günü yaptığı açıklamada kurtarma seçeneklerinin tükenmesi nedeniyle kayyum atama niyetinde olduğunu belirtti.

Bu nedenle şirketin hisseleri, Pazartesi gününden itibaren Londra Borsasında işlem görmeyecek.

Joules, yükselen enflasyon nedeniyle İngiltere’deki ana pazarında tüketici talebinde görülen yavaşlamayı tahmin edemeyerek bu yıl genellikle popüler olan outdoor kıyafetlerinin yeni koleksiyonlarından inanılmaz seviyelerde sipariş etmişti. Buna ek olarak yılın başlarında nakliye pazarlarında yaşanan sürekli darboğazlar, ABD pazarına girme planlarını boşa çıkarmış ve çok daha yüksek navlun maliyetlerini üstlenmek zorunda bırakmıştı.

Joules, son çare olarak kurucusu Tom Joule’a başvurmuş, daha önce de cadde lideri Next ‘i (LON:NXT) yeni öz sermaye enjekte etmeye ikna edememiş ve bankacılarını ay sonunda vadesi dolacak olan döner kredi imkanını uzatmaya ikna edememişti.

Yapılan kısa açıklamada “Yönetim Kurulu, çeşitli taraflarla yapılan bu görüşmelerin başarılı olmadığını ve artık sona erdiğini teyit etmektedir.” denildi.

Şirket, İngiltere’de yaklaşan resesyonun bir sonucu olarak Londra’da iflas eden en yüksek profillerden biri. Ülkenin GSYİH’si üçüncü çeyrekte düştü ve kış boyunca da düşmeye devam etmesi bekleniyor.