Kripto borsalarından çekilen Bitcoin miktarı rekor seviyelere ulaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Piyasanın en büyük ikinci borsası konumundaki FTX’in iflasının ardından yatırımcıların merkezi borsalara güveni önemli derecede sarsıldı.

Son gelen verilere göre Bitcoin yatırımcıları, varlıklarını merkezi borsalardan kendi gözetimindeki kripto cüzdanlarına çekmeye başladı.

Glassnode tarafından yayımlanan veriler, yatırımcıların kendi gözetimindeki cüzdanlara aktardığı varlık akışında önemli bir artışa işaret etti. Dün Twitter üzerinden aktarılan verilere göre bu ay kripto borsalarından 106.000 BTC çıkışı görülürken bu rakam rekor seviyelere işaret etti.

Yapılan açıklamada benzer çıkışların Nisan 2020, Kasım 2020 ve Haziran – Temmuz 2022 dönemlerinde de görüldüğünden bahsedildi. Borsadan Bitcoin çıkışlarının ise 9 Kasım’da zirve yaptığı görülürken 90.000 Bitcoin cüzdanının varlıklarını borsalardan çektiği vurgulandı.

Geçmiş dönemlerde harici cüzdanlara BTC varlıklarının çekilmesi, yakın zamanda görülecek bir fiyat artışı olarak yorumlanırdı. Ancak güncel durumda merkezi borsalardan çıkışların bu sefer borsalara olan güvenin azalmasından kaynaklı olduğu görülüyor.

Bunun yanında Glassnode, geçen hafta sabitlik konusunda bazı sorunlar yaşayan sabit kripto paraların borsalardaki artışına da dikkat çekildi. Verilere göre tüm borsalardaki sabit kripto varlıklar, 41 milyar doları aşarak yeni bir rekora imza attı.

Bitcoin, sabah saatlerinde talep artışı gördü

Bitcoin (BTC), sabah saatlerinde 15.815 dolara kadar geriledikten sonra son iki saatte hızlı bir talep artışı görerek %6 değer artışıyla 16.800 dolara kadar yükseldi. Bu sıçramayla Bitcoin, an itibarıyla hafta sonu kayıplarını geri alan bir görünüme sahip.

Sabah saatlerindeki önemli gelişmelerden biri ise Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun FTX kaynaklı olumsuz etkileri azaltmak için platformla ilişkili olan kripto şirketleri için bir endüstri kurtarma fonu kurulacağını açıklamasıydı.

Yazar: Günay Caymaz