Kripto para endüstrisinden güne yansıyan gelişmeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Kripto para sektöründe bugün FTX kaynaklı piyasa düşüşü gündemdeki yerini korudu. Piyasada düşüş etkisi devam ederken sektöre dair bazı önemli gelişmeleri derledik. 

Cardano kurucusu, FTX çöküşünün piyasanın son krizi olabileceğini iddia etti

Cardano kurucusu Charles Hoskinson, FTX borsasının çöküşüne gösterdiği tepkide bu büyük olayın kripto sektörünü olumsuz etkileyen son kriz olabileceğini savundu.

Hoskinson, FTX çöküşünün diğer şirketleri de etkileme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Bu krizi Terra çöküşüne benzeten Hoskinson, Celsius Network ve Three Arrows Capital gibi şirketlerin zincirleme etkisini hatırlattı. Cardano CEO’su mevcut durumun ciddi zararlara yol açabileceğini söylerken bu krizin kripto paralar için dibin görülebileceği olay olacağını iddia etti. 

Hoskinson’a göre, FTX durumuna benzer olaylar, diğer ekosistem oyuncuları üzerinde dalgalanma etkileri olduğu düşünüldüğünde karmaşıklaşıyor, ancak 9 Kasım’daki bir web yayınında, döngünün sona erebileceğini kaydetti. Hoskinson ayrıca FTX’in çöküşünü 2021 yılındaki aşırı hareketlerin bir neticesi olduğunu söyledi ve durumu 2017’deki ICO çılgınlığı sonrası düşüşe benzetti.

Son 24 saatte yaklaşık 1 milyar dolarlık Solana kilidi açılacak

Solana onaylayıcılarının, 24 saatten daha kısa bir sürede 49,6 milyon SOL tokeninin (yaklaşık 945 milyon dolar) kilidini açması bekleniyor. Kripto para arzının %13’ünü oluşturan bu rakam, kripto piyasalarının kargaşa içinde olduğu dönemde geliyor.

Solana dönemleri, doğrulayıcıların ağda stake miktarlarını kilitli tuttukları iki günlük zaman aralıklarından oluşuyor. Son Solana dönemi Epoch 370 ise 10 Kasım’da sabah saatlerinde son erecek ve doğrulayıcılar, stake ettikleri kriptoların kilidini açmakta serbest hale gelecek.

Galaxy Digital , üçüncü çeyrek raporuna göre FTX ile ilgili 77 milyon dolarlık bir riske sahip

Galaxy Digital, üçüncü çeyrek finansal raporunda FTX’e ait 76,8 milyon dolarlık bir risk taşıdığını ve bu tutarın 47,5 milyon dolarlık kısmının şu anda “çekilme sürecinde” olduğunu söyledi.

Şirket, üçüncü çeyrekte 68 milyon dolarlık net zarar ve önceki döneme göre %17 artışla yaklaşık 2 milyar dolarlık yönetim altındaki varlığı olduğunu bildirdi.

Şirketin zarara gerekçe olarak dış piyasa koşulları nedeniyle belirli yatırımlarda azalan değerlemeler ve madencilik varlıklarındaki değer düşüklüğü nedeniyle madencilik işletmesi için artan işletme giderlerini gerekçe gösterdi. CEO Mike Novogratz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şirketinin hem organik hem de inorganik büyüme için güçlü bir konumda olduğunu söyledi.

a16z yöneticisi, Ripple’ın SEC karşısında zaferini düşük bir ihtimal olarak görüyor 

Andreessen Horowitz’in (a16z) Genel Danışmanı ve Merkezsizlik Başkanı Miles Jennings, Ripple’ın SEC’e karşı zafer kazanmasını beklemediğini söyledi. Miles Jennings, görüşünü Ripple‘ın yatırımcılara XRP sattığının kanıtlandığı gerçeğine dayandırıyor.

Miles Jennings, davada Ripple’dan yana olduğunu söylemesine rağmen SEC’in elinin güçlendiğini düşünüyor. Bu yorum, bu hafta SEC’in benzer bir davada kripto şirketi LBRC’ye karşı kazandığı zaferin ardından geldi.

Profesyonel yatırımcıların büyük çoğunluğu, satışların kriptonun geleceği için iyi olduğuna inanıyor

Nickel Digital Asset Management tarafından paylaşılan yeni bir araştırma sonuçlarında özellikle profesyonel yatırımcıların %92’si Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi popüler kripto para birimlerinin mevcut değerlerinin ilgi çektiğini ve bu düşük fiyatların sektör için olumlu bir görünüme işaret ettiğine inandığını aktardı.

Nickel Digital Asset Management, dünya genelinde yedi ülkede 2,2 trilyon dolarlık varlık yöneten 200 profesyonel yatırımcıyla gerçekleştirdiği araştırmada genel olarak yatırımcıların mevcut koşullar altında kripto para almanın, beş yıllık süre zarfında muhtemelen en kârlı yatırımlardan biri olacağına inandığını aktardı.

Yazar: Günay Caymaz