Kripto para piyasalarında günün özeti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Kripto para endüstrisi, son günlerde Ethereum’un en büyük güncellemesine kilitlenmiş durumda. Ethereum ekosistemi, kripto gündemini meşgul etmeye devam ederken bugün Merge güncellemesinin ilk aşaması gerçekleştiriliyor. 

Günün öne çıkan başlıkları arasında Netflix’in kripto reklamlarına karşı yasak uygulayabileceği, IMF’nin kripto düzenlemeleriyle ilgili görüşlerini aktardığı makale ve kripto borsalarının Ethereum’un Merge aşamasını destek süreciyle ilgili son gelişmeler vardı. Günün öne çıkan gelişmeleri dışında satır aralarında kalan gelişmeleri ise haberimizin devamında özetledik. 

Shiba Inu ekosisteminin tokeni LEASH’in ticareti artıyor

St. Vincent ve Dubai merkezli kripto borsası BlueBit.io, Doge Killer’ın (LEASH) artık resmi olarak platformlarında işlemlere açıldığını duyurdu. 

Bluebit böylece Shiba ekosisteminin üç tokeni SHIB, LEASH ve BONE için destek sunan kripto borsalarının saflarına katıldı. Estonya kripto borsası Switchere ve Kanada merkezli kripto ödeme platformu FCF Pay de Shiba Inu tokenlerini listeleyen kripto borsaları arasında yer alıyor.

Binance, üç büyük sabit kriptoyu Binance USD’ye dönüştüreceğini duyurdu

Binance, üç büyük sabit kripto para bakiyelerini otomatik olarak kendi dolar destekli varlığına dönüştürmeyi planladığını duyurdu. Duyuruya göre 29 Eylül’den itibaren USD Coin, Pax Dollar ve TrueUSD sahibi kullanıcıların fonları, BUSD‘ye dönüştürülecek.

Dönüşüm istemeyen kullanıcılar ise bu varlıkları Eylül ayı sonuna kadar platformdan çekebilecek. Binance’in aldığı bu kararın özellikle USDC pazarını ciddi şekilde etkileyebileceği düşünülüyor.

Son duruma göre sabit kripto para pazarında Tether, 67,5 milyar dolarlık bir piyasa değeriyle lider konumda. USD Coin ise 51,5 milyar dolar ile ikinci sırada yer alırken Binance USD, 19,5 milyar dolarlık piyasa değeri ile piyasanın en büyük üçüncü sabit kripto para birimi konumunda. 

Avalanche, güvenlik yükseltmesi gerçekleştirdi

Avalanche (AVAX) ağı, son günlerde birkaç olumlu gelişmeye tanık oldu. Son zamanlarda, Avalanche’da önde gelen platformlardan Platypus, ekosistemin ilk oylama göstergelerini tanıttı. Bunu takiben, platform genel olarak önemli bir büyüme kaydetti.

Diğer yandan Avalanche geliştiricileri, dün hem Fuji hem de ana ağda zorunlu bir güvenlik yükseltmesi gerçekleştirdi. Bu yükseltme, Avalanche’ın bir bütün olarak güvenilirliğini artırmak için önceki yükseltmeleri takip etti. 

AVAX fiyatı ise bugün 20 dolar bandını test ettikten sonra bu alanda tutunmadı ve akşam saatlerine doğru 19,5 dolara doğru bir gerileme gördü. 

DeFi platformu Aave, Ethereum Merge mncesi Ether kredilerini durdurdu

En büyük merkezsiz kredi ve mevduat protokolü Aave, Ethereum’un iş ispatı (PoW) konsensüs mekanizmasından hisse ispatı (PoS) konsensüs mekanizmasına geçişi öncesi Ether kredilerini durdurdu.

30 Ağustos ve 2 Eylül arasında, Aave topluluğu büyük bir çoğunlukla ETH kredi işlemlerini askıya alma lehine oy kullandı ve Ethereum’un Eylül ayında gerçekleşmesi planlanan güncellemesinden kaynaklanabilecek protokol çapında riskleri hafifletti.

Ethereum Merge öncesinde, Aave protokolü ETH pazarında yüksek kullanım riskiyle karşı karşıya. Araştırma firması Block Analitica tarafından vurgulanan teklif, ETH borçlanmasının geçici olarak duraklatılmasının bu yüksek kullanım riskini azaltacağı yönündeydi. Zira platformun kullanım oranı, kullanıcıların, airdrop ile Ethereum hard fork tokeni ETH PoW’u almak için güncellemeden önce ETH ödünç alma talebiyle artmıştı.

HIVE Blockchain, Merge öncesi Ethereum madenciliğine alternatif sunuyor

HIVE Blockchain’in her gün yaklaşık 350.000 dolarlık kripto madenciliği yapıldığını ve birleşmeden sonra operasyonlarını çeşitlendirmeyi planladığı bildirdi.

Sektörün en büyük kripto madenciliği şirketlerinden biri olan HIVE Blockchain, bugün Ağustos ayı boyunca rekor kripto madenciliği üretim rakamlarına ulaştığını duyurdu.

HIVE Blockchain, günde yaklaşık 9,4 Bitcoin ve 97 Ethereum  değerinde ortalama bir kripto paranın kilidini açtığını iddia ediyor. Bugünün fiyatlarıyla HIVE, her gün yaklaşık 350.000 dolarlık kripto ürettiğini açıkladı.

Yazar: Günay Caymaz