Kripto para piyasalarında karışık seyir devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Kripto paralar, haftaya Asya saatlerinde gelen satışlarla başladı. Sabah saatlerinde kripto endüstrisi için birlik olmaya yönelik gelen olumlu haberlerle alıcılı hareket etmeye başlayan yatırımcılar, akşam saatlerine kadar yaklaşık 51 milyar dolarlık bir fon girişi gerçekleştirdi.

Toplam piyasa değeri, bugün %4’e yakın değer artışıyla 850 milyar dolara ulaştı. ABD işlem saatine girilirken piyasada oynaklıkta arttı. Hafta sonu kayıplarının önemli bir bölümü geri alan kripto paralar, akşam saatlerinde doğru hızlı bir satış gördü. Ortalama işlem hacmi ise geçen haftaya nazaran düşerken bugün 80 milyar dolara yakın seyrediyor. 

Bitcoin, sabah saatlerinde 15.000 doları test ettikten sonra dip bölgeden gelen alımlarla 17.000 dolar bandına kadar yükseldi. Son saatte gelen satışlarla ise Bitcoin, şu an 16.800 dolar desteğine doğru geriledi. Ethereum, bugünkü toparlanma ivmesinde 1.290 dolara kadar yükseldikten sonra gelen satışlarla 1.250 dolar desteğine geri döndü.

En büyük 10 kripto para arasında Polygon (MATIC), son 24 saatte %8 yükseliş gördü ve 0,95 dolara ulaştı. Akşam saatlerine doğru düşüş yönlü volatilite hızlanırken MATIC, 0,93 dolara geri döndü. 

İlk 100 kripto para arasında bugün 4 altcoin, çift haneli oranlarda yükselişe sahip. Bu altcoinler arasında Trust Wallet Token (TWT), mevcut piyasa krizinde pozitif fiyatlanan altcoin’lerin başında geliyor.

Binance CEO’sunun merkezi borsalar dışında gözetimsiz cüzdanların da değerlendirilmesini önerdiği açıklamasının ardından şirketin yan kuruşu Trust Wallet’ı işaret etmişti. Bu gelişmenin ardından sert yükselen TWT, son 24 saatte %40’ı aşan yükseliş görerek 2,3 dolar bandına adım attı. TWT, 10 Kasım’da 1 dolara kadar geriledikten sonra gelen alımlarla %120 oranında değer artışıyla devam ediyor. 

Diğer yandan ilk 100’de bugün KCS, CVX ve Crypto.com’un yerel tokeni CRO, en çok yükselen varlıklar arasında yer aldı. Özellikle CRO, hafta sonu baskı altında kaldıktan sonra Crypto.com’un açıklamasının ardından hızlı bir toparlanma görerek dip seviyelerden %15’e yakın bir yükseliş gördü.

Ayrıca FTX’in çöküşü sonrası DeFi’de faaliyet gösteren merkezsiz borsaların yerel tokenleri de yoğun talep görmeye başladı. Buna göre DeFi sektöründe YFII, DYDX ve AMPL, son bir haftada en çok yükselen altcoin’ler oldu. 

İflas eden FTX’in yerel tokeni FTT, düşüşüne devam ederken son 24 saatte %20 düşüşün ardından bugün 1,46 dolarda bulunuyor. Ardından Axie Infinity (AXS), ilk 100’de bugün %14 düşüşle en çok satılan ikinci kripto para oldu. 

Yazar: Günay Caymaz